U Malom Zvorniku održana obuka volontera za bezbedno pružanje pomoći starim licima tokom epidemije virusa Korona

Za sugrađane koji su se prijavili da volontiraju pri Call centru Opštinske uprave Mali Zvornik za pružanje pomoći starim licima u nabavci osnovnih životnih namirnica i lekova, tokom epidemije virusa Korona, u petak, 20. marta, održana je obuka za pravilno i bezbedno postupanje tokom rada na terenu, uz primenu odgovarajućim mera prevencije.

Najvažnija uputstva o zaštiti od zaraze korona virusom volonterima je pružilo medicinsko osoblje malozvorničkog Doma Zdravlja, nakon čega su im uručene zaštitne maske i rukavice.

Edukacija je održana po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije , kao obavezni deo procedure pre izlaska volontera na teren.

Radi jasne identifikacije lica koje je lokalna samouprava odredila da pružaju pomoć starima i sprečavanja mogućih zloupotreba, opština Mali Zvornik izdaće odgovarajuće legitimacije volonterima i ostalim članovima operativnih mobilnih timova, koje će oni nositi na sebi, kao znak prepoznavanja.

Otkako je uveden, sredinom protekle sedmice, Call centar Opštinske uprave Mali Zvornik svakodnevno prima na desetine poziva starijih sugrađana za pomoć u nabavci namirnica i lekova.

Radno vreme Call centra opštine Mali Zvornik za podršku starijim sugrađanima je svakodnevno, i vikendom, od 07 do 15 časova, i okviru njega angažovano je više operatera.

Za javljanje građana za sada funkcioniše jedan telefonski broj, 015/7 195 196, a ukoliko bude potrebe, u narednom periodu, rad centra biće produžen i uvedeno više telefonskih brojeva za kontakt sa sugrađanima.

Opština Mali Zvornik, tokom vanrednog stanja, preko Call centra, pružaće neophodnu pomoć i podršku samačkim staračkim domaćinstvima na području opštine, odnosno starima, od 65 i više godina, koji žive sami i nemaju nikog ko bi za njih obavio nabavku hrane i lekova.

Opštinski štab za vanredne situacije pozvao je ugrožena stara lica da se javljaju na pomenuti zvanični broj telefona Call centra opštine Mali Zvornik i zatraže pomoć ukoliko im je neophodna, te da prate isključivo zvanična saopštenja i uputstva Štaba na sajtu opštine Mali Zvornik, na adresi www.malizvornik.rs i Fejsbuk stranici opštine Mali Zvornik.

Mačvanski Info