U Majuru nema više izbeglica – oni su vredni i pošteni naši sugrađani!

Savet za raseljena i izbegla lica GO SNS Šabac, održao je sastanak u Majuru kako bi građane koji su sa prostora bivše Jugoslavije izbegli 90-ih godina upoznali sa listom kandidata za Savet mesne zajednice na izborima koji će biti održani u nedelju 16. juna, a koje je podržala ova stranka.

Izbeglima i raseljenima kojima je Majur postao novi dom, obratili su se Ivan Nešković, predsednik Saveta MZ Majur, Radivoj Mićić, član Saveta MZ Majur, Radmila Novaković, poverenica Saveta za izbegla i raseljena lica i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

– U mesnoj zajednici Majur imamo veliki broj lica koja su izbegla iz bivših jugoslovenskih republika, pre svega iz republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Veliki broj njih se smestio u naše naselje i oni su naši sugrađani. Građani Majura su širokogrudo prihvatili ove ljude, jer su to vredni i pametni ljudi. Ovo je jedan od niza sastanaka koje imamo sa njima – rekao je Radivoj Mićić, član Saveta MZ Majur.

Od 10.000 stanovnika Majura, koji je inače najveća šabačka prigradska mesna zajednica, više od 500 porodica je svoj novi dom stvorilo upravo u Majuru.