U Krupnju prvi slučajevi zaraženih koronom

Prvi slučajevi zaraze koronavirusom zabeleženi su i u opštini Krupanj. Ekipa RTS-a proveravala je kakva je epidemiološka situacija u Rađevini.

Da i male, ruralne sredine nisu pošteđene od zaraze virusom korona svedoči i opština Krupanj u kojoj su pre nekoliko dana evidentirani prvi slučajevi zaraze.

„U ovom trenutku mi imamo troje zaraženih koronavirusom, trudimo se da izolujemo porodice, dakle i ljude koji su bili u kontaktu sa tim licima. Nažalost, jedno od ta tri lica kod kojih je potvrđen korona virus, nešto pre toga je preminuo. Prosto ne znamo da li je uzrok korona ili nešto drugo, ali u svakom slučaju treba napomenuti da je ovo jedan vrlo opak i ozbiljan virus, dakle sve mere koje država propisuje trebalo bi da poštujemo. ja mogu da pohvalim stanovnike opštine Krupanj da se u velikoj meri pridržavaju svih protokola i svih pravila za samozaštitu“, kaže Ivan Isailović, predsednik Opštine Krupanj.

U samoizolaziji na teritoriji opštine Krupanj nalazi se više od 280 ljudi. Ulice su gotovo prazne, a građanima u susret izlazi veliki broj volontera. Vrši i redovna dezinfekcija kako javnih ustanova i površina u samom Krupnju, tako i u  okolnim selima.

„Građanima delimo besplatno dezinfekciona sredstva preko naših preduzeća, Javno komunalno preduzeće „Prvi maj“, preduzeće „Put“ takođe vrši dezinfekciju svakodnevnu, dakle sve mere koje možemo da preduzmemo preduzimamo. Mojim sugrađanima poručujem kao i svim stanovnicima Srbije, da dakle ostanu u svojim kućama, da u ovom trenutku se okrenu svojim porodicama, da se okrenu nekim stvarima koje možda nisu uradili u svojim domovima“, ističe prvi čovek Opštine Isailović.

Na teritorji opštine Krupanj ne postoji nijedno naselje veće od 5.000 stanovnika što znači da zabrana kretenja važi samo za starije od 70 godina.

Mačvanski Info / RTS / Foto: TO Krupanj