Tragikomična šabačka stvarnost zaudara jače od rasutog smeća!?!

Ovo nije tekst novinara, nego još jedan apel, pokušaj ojađenih, poniženih i totalno obespravljenih šabačkih komunalaca da srpskoj stvarnosti još jednom dočaraju nestvarnu apokaliptičnu sliku koju od njih mesecima prave “ gradske dahije“. Tekst koji je poslat nama, nudimo bez cenzure Vama:

“ Grad humora i satire , Čivijaška republika ,slobodarsko opozicioni  grad Šabac svakim danom poče da doživljava ono što drugi gradovi ni u snu ne mogu zamisliti!!! 

Obistiniše se nemoguće političke kombinacije , san i humor postadoše java a politička scena lakrdija !!! Na vanrednoj sednici skupštine opštine iznenađenje, nenajavljeno nova tačka dnevnog reda -ostavka Žojine direktorke Snežane Đokic. Očekivalo se to odavno ,al razlog osta dilema?!

Da li je kod Đokićeve proradila griža savesti ili Zelenovićevi alavi apetiti za mahinacijama prevaziđose i njene mogućnosti i nadležnosti u potpisivanju sumnjivih tendera?! Možda i griža savesti što u prethodnih tri godine ne ispuni ništa od molbi i zahteva radnika, dok joj se sindikati oteše kontroli i pređose u kakvu -takvu zaštitu ono malo ne razjurenih radnika ojađenih i osiromašenih umanjenom platom.

Gde odlazi novac od pljačke komunalnih ZVERI kako ih nazva Živojin Vuletić na sednici skupštine opštine delimično je jasno. Finansira se odlazak onih koji idu da lupaju izloge , ulaze sa motornim testerama  da traže pravdu, da čupaju znakove!!! Drugi deo opštinska vlast dade pod kamatu, valjda se osiliše pa što rade u privatnom životu počeše i sa novcem radnika JKP-a.

Pohvali se Vuletić i tom aktivnošću uz dobacivanje Milana Vasića da radnici javnog sektora neće dobiti povećanje plate, solidarnu pomoć niti bilo kako poboljšanje uslova  rada. Taj bezobrazni inat začini Zelenović izjavom o svom ličnom dohotku  od 102 000 dinara dok radnici JKP_a imaju u proseku 27-28000. Pa o kakvoj demokratiji i pravdi je tu reč?Ko je novi direktor , koja firma u kojoj je radio još funkcioniše?

Ishvali se on diplomama i funkcijama al ne reče da je propali kafedžija ,upravnik zatvora….Da li će provesti zatvorsku disciplinu , pitaju se radnici Komunalnog? Verovatno će im obezbediti uslove u objektima približno onim u zatvorima, dostojnim ljudi a ne kao sad što su ?!! Ili gospodin Premović nešto krije, možda neku firmu koja se bavi sličnim poslom, poslom radne jedinice iznošenja smeća?! Ipak , osta i Žojina direktorka da da smernice u zlostavljanju radnika novom kolegi po onoj narodnoj, Gde ja stadoh ti produži!!! Kao kolateralna šteta prođe bivši zamenik direktora nesretni i nesposobni Ivan Jerotić čije mesto zauze Đokićeva!!! Pa ovo ko u šahu, mala i velika rokada!!! Možda poniženi Jerotić ima neku informaciju koja bi bila interesantna istražnim organima pa ga ipak zbog toga ostaviše na rukovodećem mestu , rukovodilac pogrebne službe!!!

Da li će ovaj Topalović i dokle ćutati o mahinacijama u JKP-u zavisi od toga koliko će biti pušten niz vodu….ili će za sobom povući još nekoga i odmotati klupko mahinacija u koje je i sam upetljan. Ostaje nam da vidimo u predstojećem periodu od desetak dana kada će se mnogo toga znati. U susret predstojećem vašaru organizuju se razne manifestacije , maskenbali …dok opštnska vlast to izgleda ozbiljno shvatila pa svoje maske i ne skida ali gospodo, spašće vam te maske uskoro i same“!!!