Totalni fijasko! Žalio se onima koji ništa niti savetuju, a kamo li odlučuju!?

Totalni fijasko! Žalio se onima koji ništa niti savetuju, a kamo li odlučuju!? Tužibaba Zelenović je bio zapažen u Strazburu, koliko i sviračeva majka na svadbi…

Ko kaže da se u Srbiji i dalje ne slave porazi kao velike pobede? Luzeri i dalje rade radnju, “obnevideli od straha”, unapred planirani totalni fijasko doživljavaju kao veliku pobedu… U njihove laži više niko ne veruje!?

– Za ono što je gradonačelnik Šapca otišao u Strazbur, bolje da i nije odlazio, jer su ga jedino upamtili portiri, od kojih je tražio mesto u kongresnoj dvorani, i niko više!? – tvrdi Embargov sagovornik koji je mnogo prisustvovao raznim sastancima Saveta Evrope. – Ostavio je utisak, kao da je pričao u “uticaju talasa mora na obalu”… Eto, toliko je štete naneo vlastima u Srbiji…

U Srbiji, a verujemo i u Šapcu, postoji stara dobra narodna izreka: “ Ustani starojko, da sedne sviračeva majka”!

Ovaj izraz se koristi u svim onim prilikama kada hoćete da nekoga obezvredite, ponizite ili jednostavno postavite na pravo mesto, tamo gde i pripada. Zna se da su na svadbama glavni kum i starojko ( ujak mladoženje), pa kao fol,  treba da ustane, da bi na njegovo mesto sela sviračeva majka, koja je apsolutno nebitna osoba….

Ne znamo ko je ustao na Kongresu  lokalnih i međuregionalnih zajednica Saveta Evrope u Strazburu, da bi seo gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, ali smo apsolutno sigurni da se tamo proveo baš kao sviračeva majka na nekoj svadbi!? Nebitan sa promašenom temom…Skoro da je bio ismejan!?

Mučio se danima, da  nauči napamet referat, ali,  koji niko nije hteo ni da sluša, a kamo li da o njemu išta dodatno kaže… Ova “sviračeva majka” je apsolutno promašila vreme i mesto za svoju tužbalicu protiv rođene zemlje…

– Čak, svi su bili u čudu, da tamo neki lokalni srpski gradonačelnik na skupu koji najviše podseća na neke naše savete lokalnih samouprava, priča nešto što je svima bilo apsolutno neprimereno mestu i vremenu – tvrdi sagovornik Embarga. – I odmah da razjasnimo, pošto se u Zelenovićevim medijima u Šapcu slavi nekakav uspeh u Evropi, moram ih teško razočarati, jer ovaj Kongres Saveta Evrope nema čak ni savetodavnu, a kamo li bilo kakvu obavezujuću ulogu prema ijednoj zemlji Evrope iz kojih su stigli predstavnici lokalne samouprave!!! To vam izgleda kao da neko na vaše odelo stavi jednu malu mašnicu koja vas možda ulepšava, a možda i kvari… Znači, to što neko želi u Srbiji da to predstavi kao nešto značajno i bitno je najobičnija budalaština i dokaz koliko pojedinci uopšte ne poznaju funkcionisanje organa Saveta Evrope!?

Ili je možda u pitanju teška namera zbog  straha od budućeg, pa se na sve načine Zelenović i saradnici žele sačuvati od onoga što neumitno sledi. Proslava koja se veštački slavi u “njegovim medijima” više liči na oproštajnu večeru pred “put u Kinšasu”, nego na neko iskreno slavlje!? A, šta to Zelenović treba da slavi?

Jedino, možda slavi to, što još uvek nije seo na optuženičku klupu za sve ono što su on i njegovi članovi vladajućeg tima radili godinama unazad u ovoj lokalnoj samoupravi…Što država ne sme da čeka, niti pravda sme da čeka… Njegovi malobrojni sledbenici već šire priču,“da država ima išta protiv Nebojše Zelenovića već bi bio uhapšen”!?

U moru problema sa kojima se država Srbija suočava, problem “lopovluka u Šapcu” mu dođe kao trun u oku, ali koji  sve više da žulja i zbog čega ga treba što pre izbaciti napolje!?

E.E. / embargo.rs