Švercer Bastać, poturio novinarima osuđenika Zelenovića, “da lupeta za sve pare”: “ Ja nemam šta da krijem”!? I nema! Za sve što je pokušao da sakrije, osuđen je pred Višim sudom u Šapcu…

Pred beogradskim novinarima danas se nije pojavio Marko Bastać, predsednik opštine Stari Grad, (alijas  “Đilasov blatnjavko”), da objasni zašto velike količine deviza prenosi u kešu u džepovima, kao da je u pitanju najobičniji sitniš?  To da nije znao propise, je priča za malu decu, jer neko ko putuje u Dubai, grad provoda i poroka, teško da ne zna propise, koji surovo i bez izuzetaka vladaju u ovoj zemlji!?! 

Biće da je u pitanju novi biser “razularenog” predsednika opštine Stari Grad, po poreklu, najnoviji “Đilasov polufabrikat namenjen za bliske ulične verbalno-histerične borbe protiv političkih neprijatelja”!? Ali, koji nije proizveden u, sada već, čuvenom “Krušiku”, koga Savez za Srbiju, danima medijski bombarduje i opseda kao Agamemnon Prijamovu Troju!

“Mali Đilasov klisar”, koji je preko noći izrastao u jednu od udarnih pesnica njegove stranke, celo leto je radio “prekovremeno” na beogradskom Trgu kao glavna komunalna štetočina bez kazne i sankcija. Kao takav se dokazao svom gazdi – profiteru, pa je potom dobio unapređenje, “” da bude deo u akciji paljenja Vesićeve knjige, da bi potom   sa virtuelnog lanca puštao svoje pripravnike – siledžije, da kidišu na njega, dok je mirno odlazio sa sopstvene promocije”!?!

Da li je njegov put u Dubai bio nagrada “ za uspešno obavljen posao”, ili sklanjanje  zbog moguće “provale inicijatora srpske bruke u Knez Mihajlovoj”, tek Bastać “pade” na našoj carini!? Da li su carinici sumnjali da sa sobom nosi i nešto od ličnih potrepština sa kojima je pozirao u jednom dorćolskom kafiću, pa je zbog toga ( po sopstvenom priznanju) pretresan do gole kože – teško je reći. Pronađene pare su najbolji dokaz da se iza ovoga ne krije nikakva politika niti ijedan uticajni srpski političar…

I umesto da se hrabro suoči sa novinarima, “Đilasov mali” je poturio “ brata po zanatu”, gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića!?

Ovaj, zatečen novonastalom situacijom, a izgleda da uopšte nije znao da se Bastać neće pojaviti, samo je ponavljao “ kao Švaba tra-la-la”, “” Ja nemam šta da krijem”!? Nesretni Zelenović, više ništa i ne može da sakrije, i da hoće, , kad su sve otkrili državni organi Srbije? Sve ono što je pokušao da sakrije,  odavno je osuđen pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu, zbog “ pronevere u vrednosti 5 miliona evra para iz kase Grada Šapca”! 

Šta da krije,  kad i staro i mlado u Šapcu i čitavom Mačvanskom okrugu zna koliko su para “od usta naroda oteli on i njegov mentor Dušan Petrović”, kako je “ oteo pa preprodao stan solidarnosti od sirotinje”… Kako je komunalce isterao na ulicu, a imovinu  prodao? Kako je više puta smuvao pare namenjene za rekonstrukciju bazena? Kako je sela ostavio bez gradske vode i kanalizacije u 21. veku? I tako dalje…I tako dalje.. Mogli bi da nabrajamo “ do sutra”. Sve dok državni organi Republike Srbije ne počnu “da rade svoj posao”?!

Tandem Bastać-Zelenović bi lopovlukom i nasiljem do vlasti!?

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda

Krajnje je licemerno i bestidno da Nebojša Zelenović i Marko Bastać postavljaju bilo kakva pitanja bilo kome. Upravo su predsednici opština Šabac i Stari grad Nebojša Zelenović i Marko Bastać slika i prilika Saveza za Srbiju.
Jedan je osuđen u prvostepenom postupku za nenamensko trošenje pet miliona evra iz budžeta opštine Šabac, a drugi Marko, švercer deviza, Bastać je do sada protiv Zakona o budžetu i javnim nabavkama potrošio više od 122 miliona dinara iz budžeta opštine Stari grad. Da ne govorimo da je u nedostatku političkih argumenata pretio šamaranjem i linčom političkim neistomišljenicima.
Da je tandem Zelenović – Bastać ogrezao u zloupotrebama javnih resursa najbolje pokazuje i činjenica da je Radio televizija Šabac dobila kancelarije u opštini Stari grad koje je pretvorila u svoj studio, iako iz budžeta opštine Šabac za svoj rad dobija višemilionske iznose.
Znamo da bi Nebojša Zelenović voleo da se Dragan Đilas ponovo dočepa fotelje kako bi mogao zajedno sa njegovim šefom Dušanom Petrovićem ponovo da popločava beogradske ulice i da na nameštenim i preplaćenim tenderima zarađuju enormne količine novca. Upravo takva Đilasova politika je dovela Beograd na ivicu bankrota sa dugom od 1,2 milijarde evra, a njemu omogućila da stekne lično bogatstvo od 25 miliona evra.
Lopovluk, nasilje i švercovanje deviza je očigledno program koji Dragan Đilas i Savez za Srbiju nude građanima. Jasno je građanima da Đilas, Zelenović i Bastać rade isključivo u svom ličnom interesu i zbog toga im je podrška građana svakim danom sve manja, a ideja o bojkotu izbora doživljava krah.

E.E.