Sveopšti ustanak u Šapcu: „Dosta nam je laži i prevara Dušana Petrovića“…

U Šapcu su na Vidovdan protesti protiv aktuelnog gradskog rukovodstva ušli u novu fazu. Naprednjacima su se pridružili koalicioni partneri iz ”Pokreta socijalista”, PUPS-a, Narodne seljačke stranke, kao i članovi Srpske radikalne stranke. Svi oni gromoglasno su poručili gradonačelniku Nebojši Zelenoviću i njegovim koalicionim partnerima da podnesu ostavke.

Narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac dr Boban Birmančević istakao je da je dosta bilo laži i prevara Dušana Petrovića. Naglasio je i da ne postoji veća izdaja od izdaje svog naroda, a to su upravo Petrović, Nebojša Zelenović i Nemanja Pajić uradili kada su sedeli pod zastavom nepriznate države Kosovo.

– Zato njih i Dragana Đilasa nazivamo šiptarima. Zato što u borbi protiv predsednika Aleksandra Vučića traže podršku na Kosovu. Šabac je zaslužio pravu vlast i šansu da postane pravi evropski grad. A to je moguće sa SNS-om i našim koalicionim partnerima koji znaju kako da dovedu investitore, zaposle ljude, da izgrade nove puteve, konačno da izgrade vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Posle 19 godina vlasti Dušana Petrovića, u 42 sela nema vodovodne i kanalizacione mreže. Zbog svega što ste uradili, niko vam više ni za pare neće dati glas – rekao je dr Boban Birmančević.

Slobodan Ranković, predsednik GO SRS istakao je da će ubuduće ova partija podržavati proteste protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića. Kako je objasnio, novo rukovodstvo šabačkih radikala donelo je takvu odluku zbog pljačkaškog i nedomaćinskog ponašanja lokalne vlasti.

– Za dve decenije dosmanlijske vladavine u Šapcu, više stotina miliona gradska vlasti je proneverila i uništile je kompletnu šabačku privredu. Zadnji od primera je otuđivanje sportske hale “Zorka” koje je započeto 2004. godine. Šabački sportisti su ostali bez uslova za takmičenja i sportske aktivnosti, a ove naše dosmanlije se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Sve što su uradili u Šapcu i okolini koštalo je duplo više od tržišnih cena, a u nekim slučajevima su troduplo plaćali svojim izvođačima radova – rekao je Slobodan Ranković.

Demonstrantima se obratio i Branko Tomić iz “Pokreta socijalista”.

– Dušane Petroviću, vrlo dobro znaš ko su kriminalci. Nazivate nas kriminalcima, pogledajte ovaj obespravljeni narod, ove osiromašene građane, pa kakvi smo mi kriminalci? Kriminalci su oni koje si ti posle 2000. godine uvodio u kancelarije direktora državnih preduzeća i govorio im “Od sutra nisi više direktor!”. Kriminalac je tvoj pajtaš Dragan Đilas. Spominjete kontrolu medija od strane države, a samo Dragan Đilas poseduje preko 70 odsto kablovske mreže – rekao je Branko Tomić.

I ovoga puta, održana je protestna šetnja do zgrade Međuopštinskog istorijskog arhiva u kojem je smešten kabinet gradonačelnika Nebojše Zelenovića, njegove administracije, kao i kancelarija narodnog poslanika i Zelenovićevog mentora Dušana Petrovića.