Sve masovniji Ustanak protiv šabačkih dahija ( 4.dan): Nebojše Zelenovića i njegovog mentora, Dušana Petrovića!?!

Reka sugrađana okupila se u petak ispred zgrade šabačke Gradske uprave sa samo jednim zahtevom – da gradonačelnik Nebojša Zelenović podnese ostavku! Ovo je četvrti dan protesta protiv aktuelnog gradskog režima, a zbog podmuklih poteza koje su Zelenović i njegovi partneri povukli protiv sopstvenih sugrađana pokušajima miniranja protesta, čini se da će demonstranata na šabačkim ulicama biti sve više.

Kao što je portal “Embargo” juče predvideo, medijska mašinerija Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, zviždanje na bezobrazluk gradonačelnika predstavili su kao zviždanje članova i simpatizera SNS-a Betovenovoj “Odi radosti”, koja je himna Evrope. Da je bes Zelenovićevih partnera ogroman zbog sve većeg broja Šapčana nezadovoljnih situacijom u gradu, pokazuje i saopštenje marginalne “Nove stranke” koja u lokalnoj skupštini ima JEDNOG odbornika.

Ova stranka bivšeg premijera i bivšeg vinogradara Zorana Živkovića “najstrože je osudila okupljanje pristalica Srpske napredne stranke koji su na Dan pobede i Dan Evrope ispred zgrade Gradske opštine zviždale „Odi radosti“ i uputili niz pogrdnih povika na račun Evropske unije”. Na ovo bi se i Gebels prekrstio i levom i desnom rukom!

Ali, Šapčani su tokom 19 godina vladavine Dušana Petrovića i njegovih gradonačelnika navikli na ovakve laži i podmetanja. To je Petrovićevim kadrovima i omogućilo da opstanu toliko dugo na vlasti. Jer, njihovi pošteni izbori svode se na muljaže, trgovinu, prepakivanje, ali i na pretnje, ucene i zastrašivanje. Ovo je objasnio i njihov predizborni slogan 2016. godine koji je glasio “Šabac je naš”.

Grad kraj reke Save u istoriju je, nažalost, ušao kao grad koji je iznedrio jednog čoveka koji u prvoj deceniji 21. veka ide po svetu i izbija čivije iz točkova države. Da Nebojša Zelenović o sebi ima mišljenje kao o knezu “Čivijaške republike”, podsetio je na protestu  narodni poslanik dr Boban Birmančević koji je okupljenim sugrađanima pokazao fotografiju nesrećnog Zelenovića i predsednika Skupštine grada Šapca Nemanje Pajića kako sa rukovodstvom opštine Peć sede ispod zastave lažne države Kosovo.

– Ne postoji veća izdaja od izdaje sopstvenog naroda i sopstvene države, a to su upravo uradili Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine Nemanja Pajić. Oni sede sa predsednikom Skupštine Islamom Husajem u Peći pored zastave nepriznate države Kososvo i zastave Albanije i time izdaju srpski narod na Kosovu, ali i Srbiju i Šabac kao slobodarski grad. Na stolu su papiri nepriznate države Kosovo, čime su Nebojša Zelenović i Nemanja Pajić direktno priznali državu Kosovo i osporili sve ono što cela Srbija misli, a to je da je Kosovo deo Srbije i to će i ostati – rekao je dr Birmančević.

On je podsetio narod da je do 1999. godine u Peći živelo 18.000 Srba, a da posle proterivanja našeg naroda sa Kosova i Metohije i posle delovanja prijatelja Nebojše Zelenovića i Nemanje Pajića, na današnji dan u Peći živi 11 Srba!

– Do 1990. godine na čitavom području Opštine Peć živelo je 38.000 Srba, a danas ih po popisu ima manje od 1000. U selu Vitomirica koje je najveće selo na Kosovu i Metohiji, u kome je postojalo 250 srpskih kuća, na današnji dan žive samo dva Srbina. To su prijatelji Nebojše Zelenovića koji kaže da mu nije jasno zašto nijedna opštinska i gradska uprava, odnosno ni jedan grad u Srbiji neće da sarađuje sa ljudima sa Kosova. Sa izdajnicima i onima koji su proterali Srbe sa svojih ognjišta i spalili crkve. Samo Nebojši Zelenoviću nije jasno zašto niko neće da sarađuje sa njima – rekao je dr Birmančević.

Poverenik šabačkog SNS-a dr Aleksandar Pajić upitao je gde se troše te silne pare i milioni evra o kojima priča Zelenović, ako u Jelenči koja se nalazi tri kilometra od centra Šapca, 20 ulica nema asfalt niti kanalizacionu mrežu. On je podsetio i na lažno obećanje gradonačelnika Šapca da će u gradu biti izgrađena luka.

– Gospodin Zelenović je 2016. godine otišao u porodicu u Jelenči koja ima šestoro dece u jednoj kući i obećao da će posle izbora za tri meseca uraditi priključak za kanalizaciju. Ljudi ni dan danas nemaju mogućnost da se priključe. Ne možete pustiti ljude na tri kilometra od centra grada da nemaju osnovne uslove za život. Gospodin Zelenović je obećao da će Šabac biti lučki grad. Pre 100 godina rekom Savom putovalo se od Šapca prema Beogradu. Da li je to danas slučaj i da li je danas Šabac grad sa lukom? Nije. Sećamo se svi kampanje za prethodne izbore, kada smo gospodina Zelenovića gledali sa pojasom za spasavanje i šlemićem na brodu kako pluta rekom Savom i kako kaže “ja ću od sutra krenuti da čistim korito, da produbljujem, Šabac će biti lučki grad, ovde će ploviti i pristajati kruzeri”….

E.E.