„Strašilo“ iz štitarskih kukuruznih polja sa drvene palete preti jurišom na šabačku bolnicu?!

Šabačka politička scena vazda je bila bogata živopisnim likovima. Pitomim gradom na reci Savi krstarili su oni koji su hteli da posle “događanja naroda” 2000. godine ukinu Čivijadu, jer, zaboga, stigla je demokratija u našu avliju, pa nam satira više ne treba. Potom su neki mačvanski ratari slali svoje nošene čarape tadašnjem ministru poljoprivrede. Dovođeni su razni u Šabac da kroje politiku i udešavaju medije po želji “Sveoca” Dušana Petrovića. Sa svih strana su se sjatili: iz Podunavlja, iz Bora, Prizrena …

Ali ništa se ne može uporediti sa pojavom Dušana Tufegdžića, koji podseća na pravo pravcato Strašilo, po izgledu i vokabularu kojim  podbunjuje malobrojne okupljene na  subotnjim šabačkim protestima… Kažu da   je sam sebi dopisao titulu “organizator protesta protiv Aleksandra Vučića u Šapcu”.

Taj „strašni“ Dušan Tufegdžić je iz Štitara. U svom selu je šef mesne kancelarije. Za sebe kaže da je po struci agronom i da proizvede više hrane nego što Šabac može da pojede. Ali, avaj, zbog zlog Vučića od toga ne može da živi. Veli da je apolitičan. Samo se bavi protestima – sada protiv ove vlasti, a devedesetih navodno je predvodio studente i školarce u Šapcu da svrgnu Slobodana Miloševića!?

Štitarcima se Dušan Tufegdžić nešto i ne sviđa. Da li zbog žućkaste kose, koja više podseća na vlakna sa komušine kukuruza nego sa glave živog bića, tek,neki ga zovu „Strašilo“,a neki zbog bahatosti, „Tramp Strašni“… Pričaju da se nedavno počastio automobilom vrednim 25.000 evra i da je počeo da zavodi red po Zadružnom domu. E, kada je načuo da su zbog svog tog „kur.enja“ njegovi Štitarci ozbiljno pomišljali da ga zapale, dovezao se u Šabac. Da, ovde zavodi red, razume se. Uzeo je mikrofon u ruke, stao na drvenu paletu sa koje iz nedelje u nedelju na arhaičnom srpskom jeziku poziva dvadesetak svojih drugara na akciju! I to u juriš na šabačku bolnicu!?

Pretpostavlja se da Tufegdžićeva netrpeljivost prema bolnici dolazi zbog toga što u toj ustanovi ne stoluju kadrovi Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, a nema zaposlenih ni veterinara, kao što je to slučaj u Domu zdravlja koji je pod patronatom aktuelne šabačke vlasti.

– Ja vas molim da sledeću šetnju idemo ka bolnici, pa i da budemo čak i radikalniji. Znači, to je naša bolnica, mi smo je izgradili! – izreklo je „Strašilo“ iz Štitara.

“Apolitičnom” Dušanu Tufegdžiću, nedavno je “pauk” odneo nepropisno parkiran auto ispred Međuopštinskog istorijskog arhiva u kojem je smešten „presto“ Dušana Petrovića i njegove administracije.

Na pitanje radoznalih sugrađana odakle mu tolike pare za auto, pošto se žali da mu Aleksandar Vučić upropasti poljoprivredu, odgovara kratko: “Usranko i balavče!” I još se hvali da mu je ministar policije pre dva meseca nudio da preuzme Gradski odbor SNS u Šapcu!? Glatko je odbio.. Jer, on je nepokolebljiv i apolitičan.

zvezda Šapca, a i šire.

embargo.rs