Strah od izbora paralisao razum u strankama Obradovića i Zelenovića

Može li se stati na put mržnji, najbestidnijim i najpogrdnijim porukama koje posredstvom društvenih mreža plasiraju pojedinci iz Dveri i Zelenovićevi pripadnici „prvog ešalona gubitnika“?

Ono što je dojučerašnji bliski saradnik Boška Obradovića uputio na račun predsednika Vučića i njegove maloletne ćerke – ne zaslužuje ni da se spomene. Toliko je poruka morbidna, jadna i teška – da nije zabeležena ni u najgrozomornijim filmovima strave i užasa. Mirne duše, Boško Obradović je ovim činom zatarabio svoju političku karijeru i stranku.  Čak i oni najzagriženiji njegovi malobrojni fanovi sada kažu: „ Dosta čoveče! Imaš li dušu i malo poštovanja prema porodicama  na koje se tvoji nemilosrdno obrušavaju na najgrozniji način“?

Za ovakve javno izrečene gadosti, nema političke cene koja bi to amortizovala i podmerila u bilo kom političkom obliku!

I nema tih reči kojima bi  lider Dveri, Boško Obradović opravdao svoga dojučerašnjeg bliskog saradnika, izvesnog Sibina za ono što je javno napisao za predsednika Srbije i njegovu maloletnu ćerku!? Ako je častan Srbin, patriota i pravoslavac, kakvim se stalno predstavlja, Obradović bi morao pod hitno da raspusti svoju stranku, jer je postala sve drugo, samo ne ono kakvom je on predstavlja u javnosti!?  Sabirni centar u koji su ko zna sve čijom voljom i direktivom ušli mnogi željni da na mržnji, nasilju, siledžijstvu i iživljavanju – nešto ulove! Da od Srbije naprave pravi mali „Divlji Zapad“ u kome je sve dozvoljeno u borbi za golu vlast! Pri tome ih uopšte ne zanima zgražavanje kompletne javnosti, gnušanje čak i svojih malobrojnih poštenih članova – koji se  čudom ne mogu da načude. Ali, Obradović i dalje samog sebe gura u ponor i beznađe, bolje od ijednog političkog protivnika. Pao je i ispod dna.

Skoro u isto vreme, kao da su bili sinhronizovani iz jednog centra (!?) aktivisti gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, predložili su slične gadosti i na svom FB profilu! Sve je to, onako baš grozomorno osvanulo  na jednoj od Fejsbuk stranica koju vode članovi “Zajedno za Srbiju”…

Ne samo da administratori ove opskurne stranice nisu uklonili taj grozomorno-preteći sadržaj, već je nemo ostalo i rukovodstvo grada koji nazivaju bastionom slobode. Ćute i “slobodni” mediji koji se finansiraju iz budžeta grada.

Pritom, objavili su i fotografiju na osnovu koje svaki psihopata Nebojše Zelenovića može bez ikakvih problema da pronađe ova “opasna lica” koja ugrožavaju vlast njihovog, kako ga jedan gradski većnik, pre neki dan u objavi na Fejsbuku prozva, generala.

Zar da se ni jednom jedinom rečju osude ne oglase  gradonačelnik, njegov zamenik, predsednik Skupštine, članovi Veća, i ostali šabački naparfemisani činovnici? Ili je za sve njih sve ovo  opravdano?  

Umesto reči osude, “general”Zelenović je pre neki dan na Skupštini grada Šapca, opet mlatio praznu slamu.  Govorio, a ništa nije rekao. Pričao o nečemu što ni njemu nije jasno, ali je dočekao da se dva puta popravlja ozvučenje u sali, što je njemu lično donelo spasenje i stišavanje revolta opozicije.

Vladajuća većina je punih 12 sati, (do kasno u noć)  demonstrirala bezidejnost, beznađe i čekanje „ da padne plafon“ pa da se nešto na bolje promeni u njihovom gradu. A, promena će biti, jer građanima Šapca je dozlogrdilo da ih 20 godina vode jedni te isti ljudi, da neprestano obećavaju, pričaju u futuru, a da za sve to vreme ništa konkretno nisu uradili za njih… Da je „general“ u velikom problemu, dokaz su sve pretnje, histerija i gadosti koje su počeli u serijama da plasiraju na društvenim mrežama! Što se dan odluke bliži, to je njihova panika veća, strah sve jači, a mržnja i verbalne pretnje sve izraženije.

I još nešto:  Nikoga neće više zavaravati plaćeni tekstovi po zapadnim medijima, kako je grad Šabac, grad nekakave šanse, za investiranje, razvoj i zaposlenja. Sve same neistine, ali koga briga na Zapadu za istinu.

Ali, istina se bliži.  Definitivno će se desiti 27.aprila, kada će „general“ potpisati bezuslovnu kapitulaciju.

Mačvanski Info / Embargo.rs / Foto: YouTube/Printscreen