Stevan Jovanović iz Nacionalnog saveta Roma: Marinika Tepić fašističkim metodama branila da dobijemo prostorije!

Kako ističe Jovanović, Nacionalni savet Roma redovno je konkurisao za prostor, ali je Tepićeva napravila pobunu i nahuškala ceo gradski odbor protiv njih. Kaže da se prema njima “ponela kao da su stoka, te da je divljava i iznosila fašističke stavove”.

Danas se u svetu obeležava svetski Dan Roma, a u Pančevu se Nacionalni savet pomučio da dodje do prostorija. Problem su, kako kažu, imali sa Marinikom Tepić koja se prema njima ponašala, kako kažu, ispod svakog „ljudskog nivoa“.

Pre par godina romski Nacionalni savet trebalo je da dobije prostorije u nekadašnjoj Lenjinovoj ulici, sada Vojvode Petra Bojovića, gde se nalazi i Liga-socijaldemokrata Vojvodine. Prostor koji su trebali da dele. Na čelu LSV bila je tada Marinika Tepić. Predstavnicni Nacionalnog saveta su redovno, proceduralno konkurisali za taj prostor, ali je onda ispao problem.

– Mi smo redovno konkurisali za taj prostor, međutim Tepićeva je tada napravila pobunu i nakuškala je ceo gradski odbor protiv nas. Takav bes i nastup prema nama još nisam doživeo u životu. Mržnja je bukvalno izlazila iz njenih očiju. Izgovarala je rečenice tipa da ćemo mi „zagađivati prostor, prljati i ne znam šta sve raditi…. Prosto mi je nerazumljivo da ona tako reaguje s obzirom da je i ona pripradnica rumunske nacionalne zajednice. Ona se prema nama ponašala kao da smo stoka. Ja sam i dalje u šoku kada se setim njenog divljanja i protivljena. Naša nacionalna zajednica uopšte nije mala i prosto mi je bilo neshvatljivo da takve fašističke stavove iznosi Marinika Tepić – rekao je Stevan Jovanovićčlan IO Nacionalnog saveta Roma.

Prema rečima Jovanovića, kako je vreme odmicalo, u Nacionalnom savetu Roma uvideli su, kako kaže, da je Tepićeva osoba bez skrupula.

– Srećom, i dolaskom nove vlasti mi smo dobili te prostorije, a takođe je i sreća što Tepićeva nije više u LSV, jer bi onda dolazilo do neprijatnih situacija koje bi ona izazivala svaki dan. Kao što smo bili i svedoci, ne bi me čudilo da bi nas Tepićeva motornom testerom isterivala iz prostorija. Njeno ponašanje je bilo sramno, pogotovo zato što je ona narodna poslanica. Sve njene priče o nekakvoj borbi za ljudska prava, prava manjina su odgovorno tvrdim lažne. Tepićeva se prema nama pokazala kao pravi fašista, i ne razumem uopšte razloge za takvo njeno ponašanje – rekao je Jovanović.

Jovanović je poručio, da je Tepićeva žena koja je promenila toliko partija, ocenjujući da javnost Pančeva treba da zna kako se ponašala prema Romima.

– Smatram da javnost Pančeva treba da zna, i to baš na svetski dan roma kako se ponašala prema nama. Hvala Bogu ona tamo više nije, mi smo se zahvaljujući novoj vlasti uselili u te prostorije i sasvim normalno funkcionišemo – poručio je Jovanović.

Marinika Tepić se u proteklih par nedelja dokazala kao nasilnik upadajući u Javni servis sa Đilasom, Obradovićem i ekipom, kao i lomljenjem Beograda sa svojim novim šefom Draganom Đilasom. Ipak kada za takve stvari treba da se odgovara, ona se poziva na imunitet narodne poslanice, iako ne prisustvuje sednicama parlamenta. Prevarila je sada Zorana Živkovića, formirajući Klub samostalnih poslanika koji su pod direktnom kontrolom njenog novog šefa Dragana Đilasa.

Izvor: rtvpancevo.rs; Foto: Printscreen YouTube/Pancevo RTV, Tanjug