Stamatović mnogo ne haje za krivične prijave, niču stubovi Gondole kao dobar znak nove turističke ponude Zlatibora!?

Lokalna samouprava Čajetine i pored višegodišnjih imovinsko-pravnih razmirica polako, ali sigurnim koracima gradi „famoznu“, Gold zlatiborsku Gondolu, kao nešto sasvim novo u turističkoj ponudi ove srpske planinske lepotice. Upravo je nešto takvo nedostajalo u po malo učmaloj turističkoj ponudi ovog regiona, pogotovo što smo svedoci višegodišnje visokostambene urbanizacije samog centra Zlatibora.

Mnogi još nisu načisto, da li će se ova Gondola uraditi u zadatom roku, jer je od prvog dana prate brojne kontradiktornosti i polemike na najvišem državnom nivou, zbog kojih je čak i ministarka građevinarstva u Skupštini Srbije javno prozvala predsednika SO Čajetina, Milana Stamatovića, tvdeći da je protiv njega podneta i Krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, ali je više nego sigurna rešenost domaćeg rukovodstva da posao uspešno privedu kraju!?

 

 

Oni se previše ne obaziru na tvrdnje da su i zbog ovog posla, kupovine opreme od francuske firme „Pomagalski“ pod paskom tužilaštva, posebno zbog cene od 13 miliona evra, zašta su građane Čajetine zadužili kod domaćih banaka, uz davanje obavezne hipoteke na zemljište u vlasništvu ove lokalne samouprave! Rešeni su, da po svaku cenu, sugrađanima i brojnim domaćim i stranim turistima podare nešto što nijedna planina u Srbiji nema: žičaru dugu nekih 9 kilometara, koja će se protezati kroz srce Zlatibora…

Opštinske službe su još u petak javile, kako je podignut prvi od ukupno 36 stubova koliko će ih biti na Gold gondoli Zlatibor. To je ujedno i prvi od 19 stubova stubova podignut u ovoj fazi radova čime se realizuje treća građevinska dozvola.

Inače, radove izvodi konzorcijum odabran na tenderu koji čine “Jedinstvo” iz Užica, “Hidromontaža” i “Elkoms” iz Beograda i “Amiga” iz Kraljeva, uz nadzor francuskih stručnjaka iz kompanije “Pomagalski”, koji nastoje da sve započete radova završe do kraja ove građevinske sezone. Radovi se nastavljaju na 18. stubu, pa dalje, u skladu sa planiranom dinamikom.

U toku je realizacija treće građevinske dozvole, koja obuhvata podizanje 19 stubova na delu trase od početne stanice u središtu turističkog centra do međustanice na Ribničkom jezeru. Vrednost radova na ovoj fazi je oko 45 miliona dinara- kaže direktor JP “Gold gondola” Zlatibor Bojana Božanić.

Ovaj kapitalni objekat opštine Čajetina u koji je uloženo 13 miliona evra, trebalo bi da bude završen iduće godine.

embargo.rs