Srpska napredna stranka ima najveći broj članova među 29 evropskih država

Srpska napredna stranka ima najveći broj članova među 29 evropskih država, pokazalo je istraživanje Centra za društvenu stabilnost o uključenosti građana EU i Zapadnog Balkana u političke stranke. Ovaj podatak, koji govori o tome da građani Srbije prepoznaju program, rad i rezultate očigledno je najviše pogodio samozvane opozicione lidere, koji jedva da imaju dva posto podrške među biračima.

Dokazani otimač para Šapčana, osuđeni gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji umesto da se od sramote povuče iz politike, i koji samo može da mašta o rezultatima koje postižu srpski naprednjaci, nedavnom objavom na svom tviter nalogu dostigao je novi nivo sumanutih uvreda ne samo Srpske napredne stranke, već i celokupnog srpskog naroda i njegove herojske i mučeničke istorije. Zelenović je, naime, SNS uporedio ni manje ni više nego sa nacističkom Nemačkom, promovišući simbol ove monstruzne tvorevine, pod kojom je naš narod teško stradao.

Upravo zbog toga, poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu dr Boban Birmančević, podneo je krivičnu prijavu protiv Nebojše Zelenovića. Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca i njegove saradnike da su pod grbom Trećeg rajha, pod kukastim krstom koji je Zelenović ponosno stavio na svoju objavu, počinjeni stravični zločini u kojima je jedan narod gotovo istrebljen? Treba li da podsećamo Nebojšu Zelenovića da u njegovom gradu postoji Muzej posvećen šabačkim Jevrejima, narodu čiju je tragediju trivijalizovao u nameri da ostvari svoje sitne političke interese? Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića da u Srbiji postoji zakon koji zabranjuje isticanje nacističkih i fašističkih simbola?

Da li Nebojša Zelenović zna da je ovaj zakon usvojen još 2009. godine kada su na vlasti bili upravo njegovi sadašnji partneri? Poređenjem nacističke Nemačke sa današnjom Srbijom, a Adolfa Hitlera sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, govori samo o žalu Nebojše Zelenovića i njegovih sapatnika što nemaju zrno vlasti u državi.

A žal za vlašću u gradonačelniku Šapca toliko je duboka da ga nagoni na upitne poteze. O ovome govori i nedavna promocija kalendara karikaturiste čija kičica rado crta nacističke kukaste krstove. Ironično, promocija je održana u Muzeju šabačkih Jevreja.

GO SNS Šabac

Macvanski.info