Srpska kaubojska postaja CNN – TV N1 kao režiser noćašnjeg divljaštva!?

Srbija je noćas mogla da vidi i čuje kako se uživo režira  pokušaj rušenja medijskog  stuba legitimnog režima u Srbiji!

Noćas je TV N1 demonstrirala ono što su naučili od mentora iz Si-En-Ena posredstvom satelita i direktiva iz komandne sobe medijskih operativaca CIA-Pentagona… Baš kao što smo pre mnogo godina mogli da gledamo montirane slike lažnog masakra u Temišvaru, Vokerovih žrtava u Račku, ubijenih studenata na Tjenanmenu….

Scenario je uvek isti, ali srećom u Srbiji, u zgradi RTS-a u Takovskoj ulici, noćas nije bilo žrtava. Oni koji su silom upali u zgradu, kažemo srećom, ipak su imali zadršku. Nisu krenuli u svom nasilničkom pohodu da se svete nedužnim radnicima RTS-a, kolegama koje su profesionalno obavljale svoj posao.

Srpska, nazovimo je opozicija, sinoćnim činom je pokazala i dokazala koliko je mala, bez skoro ikakve podrške naroda. Okupljanje i nasilni upad u zgradu javnog servisa koju čuva samo nekoliko vremešnih redara – i nije neko herojstvo! Ono čime se pametan stidi, oni se diče i ponose. I za taj “ponos i diku” moraće pred zakonima ove zemlje da odgovaraju. Sviđalo se to njihovim mentorima ili ne? Ovoga puta država ne sme dozvoliti da se ponovo greške iz prošlosti, da rulja batina do ivice linča urednika državne televizije… I verujemo da neće. Jer, sinoć su huligani predvođeni Obradovićem i Djilasom definitivno raskinuli i  onu najtanju nit sa svima onima koji mesecima svake subote veče protestuju!? Oni neće takve vođe. Oni traže da država deluje, da se poštuju zakoni. Legitimitet za kojim tobože vape, sinoć su sami zgazili Đilas, Obradović, Lutovac, Stefanović, Jeremić…

A, to koliko su bili spremni, odnosno, da je direktiva  za upad u RTS stigla “odozgo”, dokaz je izjava reportera N1, kada je u kameru kolegi rekla, da su na njeno pitanje liderima u zgradi RTS-a, “šta se dešava?”, oni njoj odgovarali, sa “ ni mi ne znamo? Došli smo da vidimo?”… Naravno, sa izuzetkom Boška Obradovića koji se već rvao po hodnicima sa portirima ….

Ako pokušamo ipak  da shvatimo neshvatljivo, da se lažne demokrate služe silom ne bi li se domogli programa RTS-a, ostaje definitivno neshvatljivo ponašanje TV N1?! Sa kamerama uživo, unutra zgrade RTS-a i spolja, satima su prenosili dešavanja, srpsku bruku i jad… A, da nijedne jedine sekunde nisu osudili ili makar pokušali da svojim ( istina malobrojnim!?) gledaocima objasne šta se dešava: Da je na sceni varvarski čin nasilnog upada u državnu televiziju! To njih nije zanimalo, niti ih sada zanima. Njima je bio bitan sam čin… Da je bilo još i krvi, kakvu bi tek sliku o Srbiji poslali u svet…

TV N1 je samo još jednom pokazala i dokazala, da je u borbi protiv aktuelnog režima u Srbiji i Aleksandra Vučića dozvoljeno baš sve! Ne zaboravite ono što je davno “hijena” Holbruk govorio tokom (što tajnih, što javnih) poseta Srbiji: “ Stvarnost je onakva kakvom je mi vidimo, a ne onakva kakva realno jeste”!?

E.E.