Sramota!Zelenoviću, čije će kermese po beogradskim restoranima ubuduće plaćati Šapčani? Da li ćete krkanlukom i pijankama podmirivati bukače protiv Vučića?

Nije tajna da šabački vlastodršci vole dobro da pojedu i popiju o trošku svojih sugrađana. Prijemi, banketi i ostale terevenke po restoranima i kafanama mere se milionima dinara iz gradske kase. I dok se ranijih godina krkanluk ovdašnjih funkcionera zadržavao u granicama “slobodarskog” Šapca, ove godine deo gozbe seli se u Beograd.

Ne može se praznog želuca rušiti Vučić. Treba snage i za prebijanje žena neistomišljenica u politici. A napor iziskuje i kuckanje reči “urbane i građanske Srbije” kao što su “kurva” i “fuksa” na društvenim mrežama. Od svega ovoga, logično, ogladni se. Ogladni se toliko da krene svašta da se priviđa. Čak i to da po ulicama Srbije redovno protestuje na desetine hiljada ljudi. Valja silu nahraniti i tu na scenu stupa gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Naime, na zvaničnoj internet prezentaciji grada Šapca, objavljen je poziv za javnu nabavku ugostiteljskih usluga među kojima je i pružanje usluga pripremanja hrane i pića u Beogradu. A meni mora biti takav da zadovolji i najprobirljivija nepca.


Traži se najmanje tri vrste čorba ili supa, tri vrste predjela, šest vrsta salata, dvadeset vrsta glavnih jela, pet vrsta ribljih specijaliteta, deset vrsta deserata, kao i alkoholna i bezalkoholna pića. Degustacija ovako raznolike hrane, razume se, biće negde u glavnom gradu Srbije.
U pozivu je navedeno i da pružalac usluga mora posedovati objekat koji u jednom trenutku može primiti minimum 200 korisnika usluga, besplatan bežični internet i sopstveni parking.
Koliko će ukupno Šapčane da koštaju gladna i žedna usta aktuelnih vlastodržaca i njihovih tajanstvenih drugara negde u Beogradu, biće poznato krajem februara do kada je javni poziv otvoren. Prošle godine za iće i piće gradska vlast potrošila je blizu 50.000 evra. Ovaj iznos je bez usluge hotelskog smeštaja za koji je odvojeno 720.000 dinara pride!?

E.E.