Sportske igre šabačkih mesnih zajednica

U Šapcu su tokom vikenda održane Prve sportske igre gradskih mesnih zajednica. Šapčani su se takmičili u malom fudbalu, šahu i basketu 3×3. O tome koliko su ovakav događaj Šapčani iz gradske sredine priželjkivali govori, ne samo veliki broj učesnika, već i posetilaca manifestacije za koju organizatori najavljuju da će postati tradicija.

– U užem gradskom jezgru nismo do sada imali ovakav događaj. Ovako nešto se godinama čekalo, ali nije bilo inicijative da se organizuje. Sada smo se dogovorili da ovo postane tradicija i da svake godine domaćin sportskih igara bude druga gradska mesna zajednica. Prezadovoljni smo i odzivom takmičara i brojem posetilaca – rekao je Saša Maksimović, koordinator turnira.

Pune ruke posla imale su i žene mesne zajednice domaćina, koje su za takmičare i posetioce spremile slatke i slane zalogaje. Prema rečima Milanke Petrović, sa zadovoljstvom su napravile domaća peciva, krofne, slana predjela …

Na Prvim sportskim igrama gradskih mesnih zajednica, domaćin je bila MZ “Bair”. Iako im u prvom planu nije bio rezultat, svako gradsko naselje na takmičenje je izašlo sa najboljim timovima kako bi svoju mesnu zajednicu predstavili što bolje. Na turniru u malom fudbalu učestvovalo je oko 200 ljudi, u šahu njih 20, dok je u basketu 3×3 učestvovalo 14 ekipa.

U muškoj kategoriji u malom fudbalu, pehar je osvojila ekipa MZ “Šipurske livade”, dok su u ženskoj pobedile takmičarke iz MZ “Bair”. U šahu je najbolja ekipa bila iz MZ “Kamičak”, dok je u basketu 3×3 u konkurenciji muškaraca pobedila MZ “Letnjikovac”, a u konkurenciji žena pehar je otišao u ruke takmičarkama iz MZ “Jevremova”.