SNS Šabac: Zelenović zaboravlja koliko malu podršku imaju

Gradski odbor SNS Šapca ocenio je večeras da jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović zaboravlja koliko je malo njihovo uporište u biračkom telu, a iznosi zahteve kao da njihov Savez ima podršku bar 50 odsto birača sa pravom glasa.

– Valjda im to što su tako mali i daje za pravo da imaju ovako velike zahteve ne ulazeći u to da li njihovi zahtevi imaju uporište u zakonu jer njih zakon nikada nije mnogo ni zanimao – naveo je šabački SNS povodom navoda gradonačelnika Šapca Zelenovića o zahtevima sa kojima je SzS upoznala delegaciju Evropskog parlamenta.

– Nadamo se da je Zelenović objasnio evropskim parlamentarcima i kako je njegov mentor Dragan Đilas uspeo da preko svoje Dajrekt medije opljačka onolike milione evra od građana zemlje Srbije kao i koliko je istih tih para Nebojša Zelenović dao za kupovinu glasova po Šapcu u toku izborne kampanje 2016 godine – istakao je SNS iz Šapca.

Oni navode i da Zelenović, koji je inače optužen za zloupotrebu budžeta u iznosu pet miliona evra, ne propušta da spomene Aleksandra Vučića i raznorazne nazovi pritiske, ucene i maltretiranja a bio je među prvim jurišnicima kada se upadalo u državne institucije.

– Vučićeve saradnike naziva poslušnicima, a ne vidi da je sam postao najveći poslušnik Dragana Đilasa koji ga inače prezire i ne skrivajući to – navodi se u saopštenju.

SNS iz Šapca smatra da dokle god ovakvi kao sto je Zelenović budu objašnjavali evropskim zvaničnicima o stanju u Srbiji nema bojazni za poštenu i naprednu Srbiju.

– Svestan je Nebojša Zelenović takođe da je opljačkao i unesrećio grad Šabac zajedno sa Dušanom Petrovićem kao sto su Dragan Djilas, Vuk Jeremić i Boris Tadić unesrećili ostatak Srbije pa sve više vremena provodi u Beogradu bežeći od neskrivenog prezira svojih sugrađana – zaključuje se u saopštenju.

Predstavnici Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović i Miroslav Aleksić tražili su danas od bivših evroposlanika Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna garancije da će biti ispunjena 42 zahteva sa protesta „1 od 5 miliona“, preneo je predsedavajući Saveza, Zelenović.