SNS ŠABAC: Krivična prijava protiv Zelenovića! (FOTO)

Narodni poslanik SNS i poverenik GO SNS Šapca Boban Birmančević, saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, zbog kupovine glasova tokom kampanje za republičke i lokalne izbore 2016. godine.

Birmančević je na konferenciji za novinare, kako je saopštio SNS Šapca, naveo da su u kampanji 2016. godine, „glasove kupovali aktvisti Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, a jedan od njih snimljen je kako nudi mito potencijalnim biračima“.

Drugi način kupovine glasova, kako je naveo Birmančević, bila je odluka da se ne naplaćuje odnošenje smeća sa seoskog područja.

 

 

Sporna odluka doneta je 19. februara 2016. godine, a nenaplaćivanje se odnosi na period retroaktivno od 1. januara do kraja aprila 2016. godine, odnosno dok ne prođe kampanja, kazao je Birmančević.

On kaže da je Zelenović odluku doneo mimo lokalne skupštine i na štetu gradskog budžeta, iz koga je na ime troškova za odnošenje smeća isplaćeno oko pet miliona dinara.

 

 

Poverenik šabačkog SNS-a Aleksandar Pajić postavio je pitanje gradonačelniku Zelenoviću zašto je otkazan referendum u 22 mesne zajednice o trošenju novca od poreza na imovinu, koji je bio zakazan za 27. oktobar.

„Skandalozno je da se na današnji dan telefonom pozivaju predsednici mesnih zajednica i da se otkazuje referendumsko izjašnjavanje. Mi pitamo zbog čega se to radi? Da li je to što u ovim mesnim zajednicama nema preko 50 posto građana koji su evidentirani da bi referendum mogao da uspe“, pitao je Pajić, navodi se u saopstenju.

embargo.rs / Foto: Foto: Marina Lopičić / Montaža fotografije: Mačvanski Info