Skupština opštine Mali Zvornik, na čelu sa SNS-om, obezbeđuje stabilnu vlast i funkcionisanje lokalne zajednice više od tri godine!

Na redovnoj konferenciji za novinare Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Mali Zvornik održanoj u petak, 29. novembra, istaknuto je da Skupština opštine Mali Zvornik i koalicija od 20 odbornika okupljenih oko SNS-a čine stabilnu vlast i obezbeđuju kvalitetno funkcionisanje lokalne zajednice više od tri godine.

Na temu rada lokalnog parlamenta govorio je član OO SNS Mali Zvornik magistar Aleksandar Vračević, diplomirani inženjer tehnologije, koji je odnedavno zamenik predsednika Skupštne opštine Mali Zvornik.

Konferenciji je prisustvovala Slađana Marković, diplomirana pravnica i sekretar Skupštine opštine Mali Zvornik. Na funkciju zamenika predsednka lokalnog parlamenta Vračević je izabran na sednici Skupštine opštine Mali Zvornik 05. novembra, tajnim glasanjem, dobivši poverenje 19 odbornika.

On je na konferenciji za novinare OO SNS Mali Zvornik naveo da je Skupština opštine najviši organ vlasti u lokalnoj zajednici, koji svoj rad
obavlja u skladu sa Statutom, te da je u Malom Zvorniku čini ukupno 29 odbornika.

Prema njegovim rečima, od konstituisanja do danas malozvornička skupština održala je 29 redovnih sednica, na kojima je, u više od 600 tačaka
dnevnog reda, razmatrano niz važnih pitanja doneto preko 200 odluka i isto toliko različitih rešenja.

Odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, sa 16 odbornika SNS-a i po jednim odbornikom iz SDP-a i SNP-a, uz podršku dva odbornika Odborničke grupe „Snaga naroda – Dr Milan Lukić“, kao nosilac vlasti u opštini Mali Zvornik, redovno organizuje konsultacije sa odbornicima u lokalnom parlamentu, po svim važnim pitanjima o kojima odlučuje.

Povodom odluka koje donosi, Skupština opštine Mali Zvornik redovno organizuje javne rasprave, kako bi o važnim pitanjima konsultovala celokupnu lokalnu javnost, radi utvrđivanja što kvalitetnijih predloga odluka.

Vračević je pohvalio rad skupštine i istakao da u njenom radu nema problema, da nije bilo potrebe za izricanjem opomena odbornicima, niti bilo koje druge mere po poslovniku, jer su verbalni dueli na sednicama pristojni. On je naveo i to da vladajuća većina u Skupštini opštine Mali Zvornik ima dobru saradnju i sa odbornicima opozicije, da nekada prihvati ono što opozicija predloži, kao i da se dešava da opozicija glasa za predloge odluka koje vlast predloži.

Komentarišući dnevni red 30. redovne sednice lokalnog parlamenta, zakazane za petak, 29. novembar, u 10.00 časova, on je istakao da će odbornici danas odlučivati o 12 tačaka dnevnog reda, među kojima su, kao posebno značajne,

Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Mali Zvornik, za period od 01.01.2019. godine do 30.09.2019. godine i Predlog odluke o trećim izmenama odluke o
budžetu opštine Mali Zvornik za 2019. godinu.

On je naveo da je do kraja tekuće godine predviđena još jedna sednica Skupštine opštine Mali Zvornik, na kojoj će, između ostalog, odbornici odlučiti o predlogu budžeta za narednu godinu.

Ljiljana Ristanović / macvanski.info