Skupština (ne)demokratskog Šapca: Zelenović i njegovi opet do kasno u noć mlatili praznu slamu

Ništa novo. Zelenović je juče bio na Skupštini grada Šapca. Govorio je, a ništa nije rekao. Pričao je o nečemu što ni njemu nije jasno, ali je dočekao da se dva puta popravlja ozvučenje u sali, što je njemu lično donelo spasenje i stišavanje revolta opozicije.

Vladajuća većina je i juče, do kasno u noć demonstrirala bezidejnost, beznađe i čekanje „da padne plafon“ pa da se nešto na bolje promeni u njihovom gradu. Promena će biti, jer građanima Šapca je dozlogrdilo da ih 20 godina vode jedni te isti ljudi, da neprestano obećavaju, pričaju u futuru, a da za sve to vreme ništa konkretno nisu uradili za njih. Nikoga neće više zavaravati plaćeni tekstovi po zpadnim medijima, kako je grad Šabac, grad nekakave šanse, za investiranje, razvoj i zaposlenja. Sve same neistine. Ali koga briga na Zapadu za istinu. Istina je za njih, samo ono što oni kažu da je istina.

Da je sve podređeno predstojećim izborima bilo je jasno i na jučerašnjoj Skupštini, koju je tek do pola ispratio gradonačelnik Zelenović, a onda je, posle druge nepredviđene pauze za popravku ozvučenja, jednostavno se izmigoljio i više se nije vraćao. Verovatno veruje, da njegov šef odborničke većine „čuveni Žoja“ ima načina da se suprotstavi naletima opozicije. Doduše i bezlični, zakamuflirani dnevni red Skupštine je omogućio da njihov Titanik bar još koji dan mirno plovi, iako svi već znaju da je odavno potonuo, ali se čeka zvaničan datum objavljivanja te vesti!

Kako sada stvari stoje, to će se definitivno desiti 27. aprila, jer građani Šapca više neće ovakvu vlast. Predugo su slušali samo obećanja, demagogiju i asfaltiranje jednih te istih ulica u centru grada.

Dopisništvo iz Šapca / Mačvanski info / Embargo.rs