Skandal: Tužibaba Zelenović sakrio domaćinima u Briselu, da je osuđen za proneveru državnih para!?

U nedavnoj poseti na fakultatitvnoj zabavi socijaldemokrata u konferencijskoj sali briselskog zdanja gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenovića desio se veliki maler! Bolje reći neslavni gaf koji će ipak ostati zabeležen kod njegovih domaćina kao još jedan neiskreni balkanski pokušaj obmanjivanja tamošnje javnosti:

Naime, kako naši izvori tvrde, Nebojša Zelenović je morao da prema svojim domaćinima bude sasvim iskren! Ali nije bio?! Sakrio je od onih, koje su on i Đilas navatavali po hodnicima, liftovima, restoranu i svim drugim kuloarima za razgovore na temu “ stanja ljudskih i medijskih sloboda u Srbiji” da je osuđen za proneveru narodnih para iz kase lokalne samouprave!?

Prosto rečeno, za domaćine je bilo neshvatljivo da se neko, ko se “ baca drvljem i kamenjem na sopstvenu državu”, na mnogo gori način ogreši o takvu državu i  njen narod, tako što je, kako  kaže naš zakon, “nenamenski potrošio skoro 5 milionaa evra”? – tvrdi izvor Embarga iz Brisela. – Jer,bilo bi veoma nezgodno za njega i “njegovog šefa”, Đilasa da odgovori na pitanje domaćina “ kakva je to u Srbiji tiranija, kad je on uspeo da proneveri 5 miliona evra i da bez posledica šeta na slobodi i još putuje po svetu i blati tu istu tiraniju”? Zelenović se sve vreme boravka i kakavih takvih kuloarskih neformalnih razgovora sa domaćina,tresao kao prut na vetru, bojao da ga slučajno to ne pitaju, pa je zato jedva čekao da se ova po svemu viđenom, nesupela misija što pre završi!?

Upućeniji tvrde, da je Zelenović odahnuo tek kad je seo u avion za povratak. A, zamislite samo, šta bi se tek desilo, da su se domaćini bar malo zainteresovali za njegov slučaj, pa da su ga još priupitali, kako je moguće da se ne odaziva na sudske pozive za ponovljeno ročište povodom “ nenamenski potrošenih državnih para”? Kako je to dozvolila “ta strahovlada u Srbiji”, ako je takva kakvom ju je na neformalnoj sesiji predstavio Zelenović? 

Međutim, nikoga nije od onih malobrojnih u sali uopšte zanimalo šta priča Zelenović, pa ni to, kako je moguće da “tamo neki osuđenik iz Srbije da im priča o pravdi i poštenju”…

E. E. / Foto: Kurir