Sitno pismo, sitnog političara, nekog Zelenovića, koga je “Don” Dušan Petrović “na bućkalo izvadio iz poplava” …

U Srbiji samo se dva zanimanja ne odbijaju: mesto fudbalskog selektora i predsednika države! To svi Srbi misle da bi mogli uspešno da obavljaju. Možda. Ali, onaj koji danima javno “posredstvom svojih dnevnih novina” proziva predsednika Vučića, tražeći da mu odgovori na neka “mnogo bitna” pitanja – dokaz je više, da u Srbiji ima čak i gorih od svih onih selektora i predsednika?!?

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, i u drugom stepenu pred Višim sudom u Novom Sadu je osuđen za nenamensko trošenje para iz gradskog budžeta – hoće da na istu temu preslišava ni manje ni više nego predsednika države Srbije!?! Još usput od sebe pravi mučenika, žrtvu.. A on je na političkoj sceni Srbije bitan baš koliko i bilo koji dosadni komarac koji iz savskih ritova danima dosađuje Šapčanima!

Podsećanja radi, Zelenovića je njegov mentor Dušan Petrović “ na bućkalo izvadio iz velikih nezaboravljenih poplava”, pa ga sada izgleda pušta niz nove bujice obilnih kiša, niz Savu, ali u smeru ka Beogradu?! A, kao i svaki drugi politički davljenik, šta će drugo “siroti Zelenović”, nego da pokuša da se zakači na nekoga kome ni do kolena nije!? Ali, nema veze, ON traži odgovore? ON postavlja ultimatum! ON misli da je bitan…  Smeje mu se ceo Šaabac. Čak i njegovi. Razume se, iza leđa… Treba im još koji dan! Zašto?

Pođimo redom: “ Zekaj od Peći” javno u otvorenom pismu proziva Vučića što će “da uloži državne pare” u gradnju stadiona? Da li je moguće, da ga  proziva čovek koji je dozvolio da sportska hala “Zorka” Šabac ode na doboš, da se pleni oprema i rekviziti sportista koji su tamo trenirali?! Zar TAJ  sme da ikome priča o ulaganju u sport?

Kaže, koliko bi se kilometara kanalizacije sa tim parama izgradilo u Srbiji? Koliko kvadratnih kilometara, valjda navodnilo poljoprivrednog zemljišta? Eto, to pita čovek koji u Šapcu ni metar kanalizacije nije uradio, ni metar vodovoda, kod koga je još uvek ćetrdesetak sela bez gradske vode i kanalizacije, asfaltiranih puteva? Da li je moguće da TAJ isti čovek nekoga za iste stvari proziva?

“Nesretni “ Zelenović, dalje pita šta bi sve moglo da se izgradi sa parama namenjenim za Gondolu, neke jarbole, Fondacije, kupi čamaca za vanredne situacije… Tek sa onim datim za kićenje Beograda?

Šta je sa ovom Srbijom? Da li je moguće da nam i dalje lekcije drže ljudi koji su potekli iz dosovskih “ šibicarskih finansijskih kanalizacija”?  Da oni pričaju o fekalnim izlivima po opštinama u koje ni dinara nisu uložili, jer su imali preča posla? Pare svojih sugrađana Zelenović “ i dosovska  kompanija trošili su i troše na podmićivanja, kupovinu odbornika, glasova, putovanja, alave čardačke đakonije i skupa vina”, pa sada leleču kako je Beograd i Vučić kriv što su im sela bez asfalta, bez vode i kanalizacije, što fekalije plutaju i u nekim delovima Šapca?! Zbog svega rečenog i neučinjenog Šapčani tvrde: “ Poplava ga je donela, poplava će ga i odneti” na djubrište političke istorije. I ne treba da se brine, jer je laž da Srbija ikoga više “targetira”! Pomešao je čovek “njihova vremena, šurovanja sa mafijom” i ova današnja…

Mesarev sin bi sada da bude i žrtva, jer dobro zna kako su “njegovi mentori i prethodnici” medijski linčovali i satanizovali svakoga ko drugačije misli!? Kako su kupovali lažne novinare “šakom srebrnjaka” koje su im velikodušno bacali pod noge?! E, toga više nema, niti će biti. Svako ima pravo da misli i javno kaže ono što misli. Ali, isto tako, svako ko je lopov, pa još osuđen,  mora biti poslat “ u Kinšasu”. Tu mu više ne mogu pomoći nikakvi Majići, Hadžiomerovići, Vučinići i njima slične sudije, kao slepi politički poslušnici Davenporta, Skota, i ostalih zapadnih “srbomrzitelja” “u togama pocrnelim od muke i blama… Pa, onda, neka iz samice piše pisma svakli dan: kažu da je to dobro za probavu…

E.E.