“Siroma” sociolog Jova Bakić postaje američki batinolog…

Zaista, u kakavoj to mi zemlji živimo, kad oni koji se nazivaju elitnim kremom ovog društva otvoreno direktno pozivaju na nasilje, ali ono sa “ dugim cevima”!?

I ne vredi pravdanje “čuvenom sociologu” Jovi Bakiću, protočnom bojleru za sve ono što se u Srbiji dešavalo od rušenja Miloševića pa sve do dolaska Vučića na vlast –  što se sada pravda i pokušava da amortizuje ono što se ne da ni u mehaničarskoj radnji amortizovati: reče čovek “ pri zdravoj svesti i pameti”, da je “ taj upad budalast, (misli se na upad u Javni servis RTS), osim ukoliko se ne ide sa dugim cevima”!?!

Pa, šta je još trebalo da kaže. Druže ( gospodine) Jovo, rekli ste to što ste rekli i ne treba sada da se ikome izvinjavate, ako već “imate onu stvar” da prizivate duge cevi u Srbiji! Vaše je pravo da mislite svojom glavom, ali nemate pravo, da pozivate na nasilje ili na bilo šta drugo što prelazi okvire “ te vaše zapadne demokratije, kojoj tako verno služite sve ove godine”!?

A, to što pozivate predsednika Srbije da sa Vama “ukrsti dijalog” u onoj ezopovskoj emisiji kroz koju se plasiraju, zna se čiji utisci o Srbiji, a koju vodi “naočarka Lija” – više govori koliko je Vaš lični ego veliki, naduvan  baš kao ono svinjsko prdalo… Ako uopšte znate o čemu pričam?

Poštovani druže (gospodine), Bakiću, srpska javnost je šokirana činjenicom da neko ko se predstavlja kao Vi očigledno onakvim kakvim uopšte niste – poziva na jurenje nekoliko “ lupeža koji su opljačkali zemlju i zaluđivali narod”!? Da li je to ta demokratija koju Bakić, Đilas, Jeremić, Obradović, Trifunović, Majić treba da donesu Srbiji? Ili je možda zapadna strategija specijalnog rata ogoljena do koske, pa je za zemlje na Balkanu ostala samo gola primena sile? Jer, srpski narod očigledno, godinama nikako ne možete da ubedite da glasa za Vas i Vaše!?

Baš bi bilo “ mnogo lepo” da vidimo “kulturišku Jovu” kako sa bejzbolkom juri “lupeže po centru Beograda”… Milina jedna.

I za Jovu izgleda istorija počinje od 2012.godine, dok mu je amnezija “pojela mozak”, baš kao što varikina satre isluženu krpu, pa ne može da sa tom istom pretećom  batinom krene malo podalje…Pa, da prvo pojuri “pajtose Đilasa, Tadića, Jeremića, Stefanovića” i sve one pre njih “lupeže” iz DOS-a ( Živkovića, Dinkića, Labusa, Jelašića, Đelića, Vlahovića” koji su satrli ovu zemlju, rasprodali je u bescenje, uništili po mafijaškim metodama srpske banke, a doveli mafijaške, zelenaške…

E, kad to uradite gospodine Jovo, onda ćete možda zaslužiti bar trunku pažnje srpske javnosti. Ovako, ostaćete upamćeni kao još jedna bleda islužena krpa, koju ambasadori bacaju u smeće već posle prvog brisanja pozadine po izlasku iz bidea!? Da, baš tako.

Sramno je, da i Vi, kao neki vajni intelektualac ( sociolog!?), želite na ovaj način da rešavate “ virtuelne problem u Srbiji”, pričate o nekim mafifjašima, a nije Vam smetalo da ceo DOS bude zarobljenik jedne prigradske mafije, koja im je kadrirala, pa čak i šamare delila!?! Razume se, po potrebi i ličnim zaslugama… Ako ste tada hrabro ćutali, tek sada bi trebalo da ćutite. Posebno, što I niste u pravu. Mržnja je i Vama uništila racio.

E.E.