Sela u okolini Ljubovije u metarskim smetovima, od juče i bez struje

Na teritoriji opštine Ljubovija, sneg jačeg inteziteta praćen olujnim vetrom padao je od utorka popodne, a u selima nedaleko od Ljubovije, na planini Bobija ,nameti snega preko jednog metra otežavaju čišćenje puteva kaže Duško Marković, tehnički rukovodilac JP Ljubovija .

– Sela poput Savkovića, Gornjih Košalja i Gornje Trešnjice su bez električne energije od juče ujutru. Stradala je trafostanica i dalekovod i radi se na remontu kako bi se što pre, u narednih 48 sati normalizovalo snabdevanje električnom energijom- kaže za GZS Duško Marković.

Foto: Facebook Branko Kostić

Iako sneg više ne pada, olujni vetar u selima naneo je namete visine i preko jednog metra. “ U Gornjim Košljama , radnici Elektrodistribucije juče su se zaglavili. Akcija spašavanja trajala je do kasnih večernjih sati , a u pomoć su pritekli meštani sa teškom mehanizacijom”, kaže Marković. Marković dodaje da se putevi danas čiste prema prioritetima jer u selima ima ljudi koji dva puta sedmično imaju obavezu da idu na dijalizu.

Foto: Facebook Branko Kostić


Čistimo, sneg je prestao da pada, ali se i sa olujnim vetrom borimo, jer sve ono što je juče rađeno, mora ponovo. Najteže je u Gornjim Košljama gde su smetovi preko jednog metra „, kaže Marković i očekuje da će snabdevanje električnom energijom biti normalizovano narednih 48 sati.

Mačvanski Info / GZS / Foto: Facebook Branko Kostić

Akcebet
- Restbet - Trendbet