Šapčani se okupili deseti put u centru grada da zahtevaju ostavku Nebojše Zelenovića

Veliki broj Šapčana i u ponedeljak se okupio ispred zgrade Gradske uprave kako bi gradonačelniku Nebojši Zelenoviću ponovo poslali jedinstvenu poruku – da podnese ostavku!

– Svi mi ovde zajedno pokušavamo da urazumimo nerazumnog gradonačelnika Šapca da treba da podnese ostavku, ne zbog nas ovde, već zbog svih sugrađana u Šapcu. Aktuelna gradska vlast onemogućava Šapcu da napreduje kao svi drugi gradovi u Srbiji. I Ruma i Sremska Mitrovica i Loznica danas su ozbiljni gradovi u koje dolaze investitori i koji svoju infrastrukturu razvijaju na najsavremeniji način. A Šabac je grad koji apsolutno stagnira i koji nema nikakvu ideju šta dalje – rekao je dr Aleksandar Pajić, poverenik šabačkog SNS-a.

On je istakao da to što se “povampirila” Demokratska stranka i to što je Nebojša Zelenović u, kako je naveo, u tom savezu sa đavolom, ne znači da će Šabac napredovati u budućnosti.

– Oni su za 19 godina pokazali i šta i koliko mogu. Došli smo u situaciju da gledamo Zelenovića sa nekim liderima koji su zaista bili nekada lideri. Boris Tadić je bio predsednik države i predsednik DS-a. U njegovo vreme u Srbiji su se dešavale najveće sramote. Dosta je bilo njihove zloupotrebe vlasti i da bi ovaj grad mogao da ima perspektivu, Nebojša Zelenović mora da ode – rekao je dr Pajić.

Odbornik u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović rekao je da u Šabac pre 19 godina dođoše demokrate i doneše cirkus u naš grad. Oni nastavljaju cirkus i u Srbiji. Postavili su ispred Predsedništa cirkuski šator.

– Gospodin Zelenović, umesto da u svom gradu ide po selima da sedne sa meštanima i sa običnim ljudima da vidi kakvi to problemi nas muče i šta to treba u našim selima, on ide u Beograd da preuzme dužnost od Boška Obradovića. Gospodin Zelenović se hvali da imamo industrijsku zonu u kojoj radi 3.500 radnika. Zelenoviću, pa samo “Zorka Šabac” je imala 12.000 zaposlenih. Čime se hvališ, bruko jedna? Sve što je valjalo, prodali ste u bescenje da biste stvorili svoje lične tajkune koji će vas finansirati pred svake izbore – rekao je Mijailović.

Na izjavu gradonačelnika Šapca koju je dao jednom od medija koji podržavaju “Savez za Srbiju”, da u Srbiji nema slobode medija, Mijailović je podsetio da je u vreme DS-a za samo mesec dana preko 300 novinara dobilo otkaze i  isu imali mogućnost do 2012. nigde u medijima da se zaposle.

– Za te novinare nije bilo mesta ni u jednom mediju. Zašto? Zašto što su označeni kao neprijatelji Demokratske stranke. Eto, to nama nude DS, Nebojša Zelenović i Dušan Petrović. Žale se i na pravosuđe. Da li vi znate da je 860 sudija smenjeno u onoj reformi pravosuđa koju je vodio Dušan Petrović kao ministar pravde. Došlo je vreme da veliki prodavci magle u ovom gradu odu jednom, a onda će doći odgovorni ljudi, čestiti i pošteni – rekao je Goran Mijailović.