“Don “Dušan i Zelenović umislili da su vlasnici Šapca!?

Ostavka je jedini čin koji bi pokazao da gradonačelnik Nebojša Zelenović, Dušan Petrović i ostali u vlasti u Šapcu imaju malo dostojanstva i časti, rekao je narodni poslanik dr Boban Birmančević na 11. protestu protiv gradonačelnika Šapca. Kako je istakao, ono što oni rade godinama je zloupotreba, pljačka građana i prevara.

– Poslednje što su uradili je za verovali ili ne. Doneli su odluku na javnoj nabavci da dodele 3 miliona dinara za izradu virtuelne aplikacije Šabačke tvrđave. Aplikaciju će izraditi jedna preduzetnička radnja koja je do pre mesec dana bila je registrovana kao ugostiteljska radnja – rekao je dr Birmančević.

Kako je dalje naveo, aktuelna gradska vlast je u svim javnim nabavkama pokazala kontinuitet krađa, zloupotreba i prevara.

– Iz gradskog budžeta je 2015. godine potrošeno 5 miliona evra mimo budžetom predviđenih stavki i mimo zakonom predviđenih procedura. Kada se gradonačelnik žalio na presudu, on nije rekao da nije potrošeno i da nije zloupotrebljeno 5 miliona evra, nego da će zastariti slučaj. I on je svestan da je krao i da je potrošio pare građana Šapca – rekao je dr Birmančević.

Radivoj Mićić, poverenik Saveta za ekonomiju GO SNS Šabac, je pred okupljenim sugrađanima naglasio kako 20 godina unazad određena ekipa, zahvaljujući manipulacijama, kriminalu, kupovini glasova, a sve su ovo informacije koje su potvrdili čak i sudovi, prepakivali vlast i uspevali da sebe postave kao vlasnike ovog grada.

– “Don” Dušan Petrović, koji glumi vlasnika Šapca, svojim mahinacijama uspeo je da formira jednu hobotnicu. Napravio je stranke koje njegova DS drži ovde. I sve to zahvaljujući novcu koji potiče iz pljačkaških privatizacija – rekao je Mićić.

Kako je dalje naveo, za model pljačkaških privatizacija koje su sprovedene u Srbiji, bio im je potreban pravni sistem.

– I šta se dešava? Za ministra pravde dolazi Dušan Petrović, usvajaju se zakoni koji će štititi kriminalnu privatizaciju. “Zorka” je zapošljavala 10.000 ljudi, a mi se sada hvalimo kako imamo 3.000 zaposlenih. Ne bi imali ni 3.000 da predsednik Vučić nije doveo kompaniju “Jazaki” u Šabac – rekao je Mićić.