Šapčane sve više zabrinjava nasilje gradonačelnika: “Upadao si u policijske stanice, državnu televiziju…Šta je sledeće Zelenoviću?“

Zbog nasilja takozvane opozicije na protestima u Beogradu u kojima je iz prvih redova učestvovao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Šapčani su veoma uznemireni. GO SNS u ovom gradu je ponašanje onih koji se nazivaju srpskom opozicijom oštro osudio.

Poverenik ove stranke u Šapcu dr Aleksandar Pajić istakao je da se SNS od strane pojedinih gradskih televizija i novina, sa medijskom blokadom suočava se već šest godina, ali, kako je naglasio, ovoj partiji nije palo na pamet da učine nešto slično što su u subotu uveče uradili takozvani opozicionari.
– To što se dešavalo u Beogradu je dokaz fašističke orijentacije Boška Obradovića i svi oni koji su bili sa njim kao predvodnikom takvog načina borbe za drugačije društvo su saučesnici u svemu tome. Nažalost, pored Obradovića, Đilasa i Lutovca, bio je i onaj nesrećni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Čovek koji je otišao u Beograd da se bori za slobodu medija, a samo pre nekoliko dana je osuđen od Višeg suda u Šapcu za zloupotrebu budžetskih sredstava grada Šapca. I njegovo okruženje je pravosnažnim presudama osuđeno, a to su Vladimir Nedeljković i Mile Filipović, a za kupovinu glasova je oportunitetom osuđen Dragan Gligorić. E, takvi se danas bore za bolju medijsku zastupljenost na RTS – u i drugim medijima koji slobodno izveštavaju. To je alternativa današnjoj vlasti Aleksandra Vučića – istakao je dr Aleksandar Pajić.

Narodni poslanik dr Boban Birmančević rekao je da je GO SNS u Šapcu od subote uveče kontaktirao veliki broj zabrinutih sugrađana zbog nasilja u Beogradu i učešća u tome gradonačelnika Šapca.
– Pitaju građani kako i na koji način sprečiti gradonačelnika jednog grada kao što je Šabac da zloupotrebljava svoj položaj i funkciju gradonačelnika grada u kojem živi 100.000 stanovnika. Opozicija je pokazala svoje pravo lice i da, imajući u vidu sve manji broj pristalica koje imaju, pribegava izazivanju nemira koji bi doveli do nereda u državi. Kada je dokazano da su kupovani glasovi za Nebojšu Zelenovića, niko nije išao da ruši gradsku upravu Šapca. Ni kada su Nemanja Pajić i Neboša Zelenović bili na Kosovu i sedeli ispod takozvane kosovske zastave, niko nije išao da ruši gradsku vlast – rekao je dr Boban Birmančević.

Narodni poslanik Blaža Knežević najoštrije je osudio događaje organizovane od, kako je naglasio, šake huligana predvođene fašistom Boškom Obradovićem, Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Nebojšom Zelenovićem. Kako je istakao, u pitanju je napad na državu Srbiju i napad na bezbednost građana Srbije.
– U nedostatku bilo kakve politike i onoga što je najvažnije podrške naroda, oni sa svojim mentorima za koje znamo ko su, pokušavaju da izazovu nestabilnost na ulicama Srbije i krvoproliće. Prva čestitka i podrška stigla je od Ramuša Haradinaja i od hrvatskih i bosanskih portala i medija. Umesto da dostojanstveno na 15 godišnjicu pogroma Srba na Kosovu i Metohiji damo pomen stradalim žrtvama, kao da je namerno ciljano da se baš toga dana dešava ono što je zlikovac Haradinaj najavio još pre nekoliko meseci!? Nije ovo ni malo slučajno. Kao Šapčanin želim da pitam građane Šapca da li znaju kakvog gradonačelnika imaju? Imamo gradonačelnika koji je pre samo nekoliko meseci nasilno upao u policijsku stanicu Lučane i izazivao nerede u policijskoj stanici. Imamo gradonačelnika koji je sinoć nasilno upao u zgradu RTS-a. Imamo gradonačelnika koji je otišao u Peć i sedeo pod zastavom samoproklamovane i nepriznate države Kosovo dajući legitimitet takvim ljudima koji, eto danas gromoglasno odobravaju nerede na ulicama u Srbiji.

E.E.