SAOPŠTENjE

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom obilaska novih prostorija Policijske uprave u Šapcu, da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje uslove rada i kapacitete policije, kako bi njen rad bio još efikasniji.

Stefanović je istakao da će biti nastavljena i rekonstrukcija zgrade Policijske uprave u centru Šapca, ali i da će dodatno biti unapređen rad upravnih poslova, te da će već od sutra, iako je subota, biti otvoreno još jedno mesto u Policijske uprave u centru Šapca, na kome će građani moći da ostvare prava vezana za izdavanje ličnih dokumenata.

„Upravni poslovi na teritoriji čitave Srbije pojačali su svoje aktivnosti, zbog očekivane zamene biometrijskih pasoša, koji su izdati tokom 2009. i 2010. godine i kojima ističe rok važenja. Hoćemo da građani brže i efikasnije ostvare svoja prava“, naglasio je Stefanović.

Govoreći o borbi protiv narkotrafikinga, Stefanović je istakao da je u prva tri i po meseca ove godine zaplenjeno gotovo dve tone narkotika.

„Jutros je zaplenjeno 8,1 kilogram heroina. Od početka ove godine, za tri i po meseca imamo zaplene koje su veće od ukupnih zaplena na godišnjem nivou u 2008., 2009. i 2010. godini. To pokazuju da su policajci vrlo ozbiljno shvatili apel da borba protiv šverca narkotika, posebno heroina i kokaina, mora da bude stalna“ rekao je Stefanović.

Komentarišući rezultate rada Policijske uprave u Šapcu, Stefanović je naveo da je ta uprava ostvarila dobre rezultate, da postoji trend smanjenja broja krivičnih dela i dobar rad policije u suzbijanju kriminaliteta.

Ministar je ukazao da su dobri rezultati ostvareni i zahvaljujući ulaganju u poboljšanje uslova rada policijskih službenika i dodao da je ova uprava u prethodne tri godine dobila oko 60 novih vozila, kao i neophodnu tehniku za rad. On je najavio i da će PU u Šapcu dobiti 29 novih policajaca, koji će podmladiti policiju i ojačati njene kapacitete.

„Razgovarao sam sa kolegama iz svih linija rada. Važno nam je da se trend kriminaliteta stalno smanjuje, da je manji broj saobraćajnih nezgoda i da su građani zadovoljni postupanjem i radom policije“, zaključio je Stefanović, koji je tokom obilaska razgovarao sa policijskim službenicima.

Video materijal možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Beograd,
Broj: 288/19

12. april 2019. godine