Saopštenje za javnost: Skot “naredio” Fejsbuk “vojnicima” da zabrane embargo.rs!

Na krajnje neprimeren, neprofesionalan i autokratski način, potpuno neprihvatljiv modernom dobu 21. veka u kome je protok javne reči i misli svakoga od nas najveća svetinja – oni koji danas gospodare tim protokom reči, slika i misli na sistemu zvanom Fejsbuk zabranili su da se IŠTA širi planetom što je sa srpskog portala emabrgo.rs! Zabranili jesu, zaustavili nisu! Niti će!

Zašto? I ko to planetarno stoji iza najnovije ujdurme i pokušaja da se opet, po ko zna koji put, sakrije istina i spreči da ona dopre do najšire čitalačke i gledalačke publike? Da li se iza ove blamaže krije američki ambasador Kajl Skot?

Prvo, objašnjenje koje je stiglo Embargu iz Uprave Fejsbuka, da smo blokirani zbog neprimerenog sadržaja, stoji, koliko i lanjski sneg u Beogradu?I pri tome su skinuli sve tekstove koji su objavljeni u poslednjih godinu dana!? Kako su se samo setili baš sada? Da nije tužno, bilo bi mnogo smešno…

Niti smo širili rasnu, versku mržnju, pozivali na rat, vešanje, ubijanje i silovanje, pa opet smo zabranjeni, blokirani do daljeg… Svetski moćnici su opet na sceni! Rade isto ono što su radili njihovi preci koji su pacovskim kanalima bežali preko bare u spasenje…. Da li se to povampirila ideologija koja je pre mnogo decenija pretila da ceo ljudski rod stavi u crnu rupu svoga bezumlja? Šta je sa onim čuvenim 5. Amandmanom američkog ustava o slobodi govora i mišljenja?

Da li treba da poverujemo da istinu koju mesecima širimo o nekim kriminalnim dešavanjima u srpskom gradu Šapcu, zatim prikazi svih onih koji najsnishodljivije služe hegemonističkim interesima Amerike, su ti „neprimereni sadržaji“? Da. Izgleda da smo u pravu. Ali isto tako time nas neće zaustaviti, niti sprečiti da istina stigne do svakoga pojedince na kugli zemaljskoj! Baš kao što nisu zaustavili sve one koji na tom istom Fejsbuku pozivaju na silovanja, linč, vešanje, pišanje po grobu živog čoveka….Za njih su to izgleda „primereni sadržaji“!

U Beogradu, 19.11.2018.                    

Za osnivače antikorupcijskog i neprifitnog portala Embargo

Predrag Peca Jeremić