Saopštenje za javnost OO SNS Mali Zvornik

Upad učesnika protesta “1 od 5 miliona” u zgradu Radio televizije Srbije, uz pretnje novinarima i urednicima, demoliranje prostorija i uništavanje imovine javnog servisa, je vandalski čin, koji najoštrije osuđujemo, kao i sve današnje pokušaje izazivanja nereda u Beogradu.

Pomenuta dešavanja, čiji su akteri lideri i pristalice takozvanog Saveza za Srbiju, predstavljaju najnovije jasne potvrde da se politika Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića zasniva isključivo na nasilju i da je pomenuta trojka spremna na sve kako bi se domogla vlasti.

Ovoga puta oni su nasrnuli na zaposlene u javnom servisu, na njihovom radnom mestu, što je apsolutno nedopustivo i predstavlja brutalno ugrožavanje novinara i medijskih sloboda.

Današnje okupljanje i divljanje demonstranata i čelnika Saveza za Srbiju, ispred zgrade Predsedništva Republike Srbije, nije ništa drugo do nastavak dešavanja od sinoć i novi pokušaj izazivanja nereda u glavnom gradu, u njihovoj želji da nasilnim putem smene demokratski izabranu vlast u Srbiji.

Koristimo ovu priliku da pružimo punu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, jer se zalažemo za napredak Srbije, a osuđujemo nasilje ljotićevaca Obradovića, Đilasa i Jeremića.

Pozivamo nadležne organe da adekvatno reaguju i zaštite medijske radnike i sve ostale građane Srbije od huligana koji pokušavaju da nasilnim putem, na štetu građana Srbije, ostvare svoje ciljeve i interese.

Predsednik OO SNS Mali Zvornik

Zoran Jevtić