Saopštenje za javnost OO SNS Bogatić

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Bogatiću ovim putem upućuje oštar protest i osudu neprimerenih događaja i njihovih počinioca, koji su apsolutno civilizacijski neprihvatljivi, a koji u poslednje vreme naročito eskaliraju i uzimaju maha. Povod je još jedno u nizu skandaloznih ponašanja predstavnika opozicione scene u našoj zemlji.

U nedostatku kvalitetnih argumenata, profilisanog programa i ideja i jasne politike za koju bi se zalagali, ove grupacije istrošenih i u svakom smislu kompromitovanih političara su skloniji tome da građanima ponude pozivanje na sprovođenje nasilja nad neistomišljenicima, rušenje institucija sistema, pa čak i na najteže oblike ugrožavanja ljudskih života.


Poslednji primer prethodno navedenog, dolazi iz našeg najbližeg okruženja, odnosno iz grada Šapca. „Poslednji bastion slobode i demokratije u Srbiji“, kako sebe ponosno predstavljaju, svakodnevno nam pokazuju koje demokratske vrednosti promovišu i šta nude kao alternativu građanima i trenutnoj vlasti, oličenoj u Srpskoj naprednoj stranci. Pozivanje na linč legitimno izabranog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića (koji je da podsetimo, dobio podršku preko dva miliona građana naše zemlje na predsedničkim izborima), koje putem društvenih mreža sprovodi Mirjana Ivanić, šefica kabineta gradonačelnika Šapca, Nebojše Zelenovića je ništa drugo nego doticanje moralnog, vrednosnog i političkog dna u svakom smislu reči. Patološka mržnja koju neskriveno pokazuju prema čoveku koji je personifikacija rada, truda i uspeha današnje Srbije je u stvarnosti, ništa drugo, nego iskazana mržnja i prema sopstvenom narodu i svojoj državi, jer se očigledno, svim raspoloživim, najčešće nedozvoljenim sredstvima želi sprečiti napredak i prosperitet zemlje u kojoj svi mi danas živimo.

Kriminal, korupcija, haos, rasprodaja svega onoga što su generacije pošteno stvarale i trpanje novca u svoje džepove je njihova jedina ideja vodilja u bavljenju politikom i osnovni smisao boravka na vlasti, ali je to i politika koju je Srbiju dovela do same ivice bankrotstva, a naše građane do prosjačkog štapa i osećaja potpunog beznađa. „Pošteni“ Nebojša Zelenović i njegova šefica kabineta bi, pre svega, trebali da objasne svoje malverzacije sa 72 stana u vlasništvu grada , naravno građanima Šapca, a potom i cele Srbije. To naravno nećemo doživeti, ali hoćemo i već jesmo da ova garnitura bezobzirnih ljudi pruža otvorenu podršku šiptarskim separatistima na KiM, pritom, iskazujući neskrivene simpatije usred Peći za njihovu „proglašenu nezavisnost“, kao i da najbrutalnije blate, vređaju i nipodaštavaju svoju zemlju u Strazburu, u Savetu Evrope.


Ovakva neprimerena i nedopustiva razmišljanja i delovanja uperena protiv najviših nosioca državne vlasti i same budućnosti Srbije su za svaki vid osude i predstavljaju samo isfrustrirane aveti prošlosti, koji nas neprestano podsećaju pred kakvim je ponorom Srbija bila sa njima na vlasti i to ne tako davno. Na sreću pristojne, uređene i većinske Srbije, ta vremena moćnika, tajkuna i pljačkaša s jedne strane i napaćenog i izmučenog, ali hrabrog i ponosnog naroda s druge, su iza nas.

Građani u demokratkom uređenju, na izborima ukazuju poverenje svojim predstavnicima i biraju vlast, a ne na ulici, preteći nasiljem, linčom i ubistvima – tako je oduvek bilo, tako će i nadalje biti. Upravo zahvaljujući našem narodu, Srbija gleda samo ka napred, prema periodu napretka i prosperiteta na svim poljima i istinske vere u put kojim je odlučno zakoračila, predvođena Srpskom naprednom strankom i svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem.