Saopštenje za javnost OO SNS Bogatić

Poštovani sugrađani,
Ovim putem želimo da vas obavestimo o preduzetim konkretnim potezima, koji su usledili nakon posete predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića našoj opštini. Pre desetak dana, tačnije 14.02.2019. godine, imali smo čast i privilegiju da našu lokalnu zajednicu poseti predsednik Vučić, koji je tom prilikom obećao pomoć i lično zalaganje, kako bi se unapredilo stanje u različitim oblastima privrednog i društvenog života naše zajednice. Svega nekoliko dana kasnije, na naše veliko zadovoljstvo, sa reči se prešlo na delo.


Poverenik Opštinskog odbora naše stranke i zamenik predsednika opštine Bogatić, Siniša Puzić, imao je sastanak sa članovima Vlade Republike Srbije, ministrima, gospođom Zoranom Mihajlović i Vanjom Udovičić. Sastanak je protekao u predočavanju problema sa kojima se naša opština suočava, kao i u prezentovanju projekata s kojima raspolažemo, a za čiju realizaciju nam je potrebna finansijska pomoć republičkih organa vlasti.


Sa ministarkom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zoranom Mihajlović, razgovarano je o sanaciji državnih puteva, koji prolaze kroz našu opštinu, kao i asfaltiranju naših opštinskih puteva. Dogovorena je rehabilitacija državnog puta II B reda od centra Bogatića ka Crnoj Bari, do skretanja ka Banovom Polju (Micina kafana) u ukupnoj dužini od 2,1 kilometar. Radovi će biti realizovani tokom letnjih meseci ove godine. Opštinski put Bogatić – Banovo Polje u ukupnoj dužini od 6 kilometara, koji je u najlošijem stanju od svih naših opštinskih puteva, a ima izuzetan značaj, s naše strane je predstavljen kao prioritet. Ministarka Mihajlović je obećala pomoć i za taj putni pravac, tako da će sredstvima resornog ministarstva kao i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ biti asfaltiran i ovaj put – ove godine u dužini od tri kilometra, a sledeće, i u preostalih tri.


Ministra za omladinu i sport, Vanju Udovičić, upoznali smo sa stanjem u ovoj oblasti, kada je naša opština u pitanju. S obzirom na tradiciju, prepoznatljivost, popularnost i uspešnost konjičkog sporta u našoj opštini, gde na hiljade ljudi dolazi na naš hipodrom i trke, tražena je pomoć ministarstva na čijem je čelu, za natkrivanje hipodroma u Bogatiću. Projekat koji smo uradili predviđa 6.000.000,00 dinara za ove radove. Ministar Udovičić je potvrdio spremnost da pomogne, tako da će se sredstvima ministarstva za omladinu i sport finansirati realizacija ovog projekta.


U narednom periodu, očekuju se sastanci sa predstavnicima ministarstva privrede i finansija oko pomoći u vezi izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže, kao i ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija u vezi realizacije velikog broja projekata iz ove oblasti i postojanja zainteresovanih investitora za ulaganje kapitala.