SNS Šabac: Sramno ponašanje gradonačelnika Šapca na protestima

Srpska napredna stranka Gradski odbor Šabac najoštrije osuđuje ponašanje gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, zato što je na protestima u Beogradu uništavao državnu imovinu, napadao policajce,  lomio i rušio ogradu kod Predsedništva i jurišao na Javni servis RTS.  Na skandalozno ponašanje šabačkog čelnika ukazali su nam, još u subotu uveče, brojni građani Šapca, šokirani snimcima na kojima se jasno vidi gradonačelnik jednog velikog grada dok se sramno ponaša prema državnim institucijama.

Posebno je licemerno da o slobodi medija govori onaj ko svakodnevno cenzuriše SNS u Šapcu, uskraćujući građane za istinite informacije i koristi medije poput RTV Šabac za svoju ličnu promociju.

Srpska napredna stranka takođe podseća da je Zelenović osuđen jer je proneverio pet miliona evra iz lokalnog budžeta (samo za 2015. godinu). Zbog niza mahinacija, pred sudom su se našli i njegovi prvi saradnici. Sada, taj isti Zelenović ruši ogradu oko Predsedništva, stoji pored tajkuna Dragana Đilasa, a našeg predsednika Aleksandra Vučića naziva lopovom. Gospodo iz DOS-a ko je ovde lopov? Da li vi koji ste poharali Srbiju, uništivši između ostalog šabačku „Zorku“ i desetine uspešnih fabrika samo u Šapcu ili oni koji dovode strane investitore, upošljavaju građane, brinu o sutrašnjici.

Iznenađujuća je, takođe, činjenica da se glavni bos šabačkog kraja Dušan Petrović nije pojavio na demonstracijama u Beogradu. Građani nagađaju da je on ustvari bio tamo, ali maskiran skandaloznom belom fantomkom jer ne sme nigde da se pojavi od srama. Ili je tako ili je Dule, ipak, veći gospodin od tajkuna Dragana Đilasa i ima svog potrčka koji za njegov račun lomi ograde, juriša, upada i napada. Zameniće ga verovatno i kad bude trebao da snosi sankcije, odnosno da robija zbog krađa, zloupotreba i neviđenih mahinacija zbog čega je Šabac, koji se nekada nazivao „malim Parizom“ sada postao zadnja, a ne prva varoš Srbije.

S poštovanjem

Gradski odbor Šabac