Saopštenje za javnost GO SNS Šabac – 17.10.2019.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu iznenađen je činjenicom da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ne odustaje od poziva na nasilje i nemire u Srbiji. Uprkos tome što su građani odavno odbacili Zelenovićevu, ali i politiku “Saveza za Srbiju”, grupe sa kojom deli izopačene vrednosti, gradonačelnik Šapca uporno pokušava da stanje u državi prikaže onakvim kakvo je bilo dok je njegov politički otac i mentor Dušan Petrović vladao i harao našom državom.

Izvesno je da su Nebojšu Zelenovića zaboleli protesti koje su protiv njega organizovali Šapčani. Na 100. skupu okupilo se blizu 3.000 Zelenovićevih sugrađana koji su zahtevali njegovu ostavku. Ovaj broj “Savez za Srbiju” može samo da sanja, jer se na njihove proteste jedva odazove i deseti deo ove brojke. I to iz čitave Srbije. Zelenovića i njegove prijatelje ne podržava niko. Uzaludni su pokušaji odlazećeg gradonačelnika Šapca da se dodvori i stranim ambasadorima kojima obija pragove, u želji da svrgne legalno i legitimno izabranu vlast u Srbiji.

Odlazeći gradonačelnik Nebojša Zelenović tvrdi da se oko predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke “steže obruč”. A istina je da se obruč steže upravo oko Zelenovića zbog nebrojeno mnogo afera i malverzacija sa budžetom koji pune Šapčani, a koje su dokazane i na sudu. Nebojša Zelenović po ko zna koji put otvoreno preti da “sve može da bude iskra koja će zapaliti vatru”. S obzirom na to da je građanima Srbije takvih iskri bilo dosta do 2012. godine, jasno je zašto je Srbija tada izabrala put drugačiji od ovog za koji se zalažu Zelenović, Dragan Đilas, Boško Obradović i ostali isluženi političari.