Saopštenje za javnost GO SNS Šabac – 10.10.2019.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu iznenađen je što gradonačelnik Nebojša Zelenović ne zna kako funkcioniše demokratija u evropskim zemljama od kojih traži pomoć za nasilnu promenu vlasti u Srbiji. Kao i u drugim zemljama, i u Srbiji se, očigledno na Zelenovićevu veliku žalost, na vlast dolazi putem izbora.

Kako Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsednik Ujedinjene Demokratske stranke zamišlja evropske vrednosti, građani Šapca videli su 2016. godine, kada je na najbestidniji način izigrao izbornu volju svojih sugrađana. Podsećamo da je te godine u Šapcu ubedljivu pobedu osvojila Srpska napredna stranka, ali je Nebojša Zelenović sa svojim koalicionim partnerima oteo vlast. Sada želi da uradi isto i u pomoć zove međunarodnu zajednicu.

Za Nebojšu Zelenovića, njegovog mentora Dušana Petrovića, Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića, sloboda se ogleda u tome da se samo njihovoj grupi dozvoli učešće na predstojećim izborima. Ili još lakše, da izbora ne bude, već da međunarodna zajednica jednostavno ustoliči na čelo Srbije neku od ovih “političkih gromada”.

Nebojša Zelenović, kao i njegovi saradnici, prevideli su činjenicu da u demokratskom društvu kao što je Srbija, narod je taj koji ima moć. Narod je izabrao Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, narod je taj koji ne želi nikada više da vidi Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i ostale na čelu države, jer ih jeza podilazi kada se sete 12 godina njihove vlasti. Ostaci te vlasti, uprkos volji građana, i dalje preživljavaju u Šapcu.

Odlazeći gradonačelnik Šapca poziva na rešavanje problema u državi, dok u isto vreme njegov grad sve dublje tone u propast koju su izazvali Zelenović i njegovi prethodnici, svi do jednog ponikli u DOS-u. Dok se gradonačelnik Šapca potresa zbog uređenja Beograda, u njegovom Šapcu narod koji živi u 42 sela, nemaju ni metar vodovodne i kanalizacione mreže. Asfaltirane puteve i ulično osvetljenje, Zelenovićevi sugrađani u tim mestima mogu da vide samo na fotografijama centra Šapca.

Nebojša Zelenović poziva na poštovanje zakona u Srbiji, a upravo on besomučno krši zakone ove države. Poslednji u nizu dokaza za ovo je turneja odlazećeg gradonačelnika Šapca po Mačvanskom okrugu i fotografisanje kraj saobraćajnih znakova koje su izlepili njegovi aktivisti.

Gradonačelnik Šapca, kao pravnik po struci, trebalo bi da zna da je po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, zabranjeno postavljanje bilo čega na tablu ili nosač što nije u vezi sa značenjem same signalizacije. Za ovo je zaprećena novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara, ali i zatvor do 30 dana.

Očigledno je da gradonačelnik Šapca smatra da je nedodirljiv i nevidljiv za zakone ove države, s obzirom na to da ih uporno krši i poziva svoju malobrojnu grupu da čine isto.

A o tome šta građani misle o Zelenovićevom, ali i ponašanju njegovih političkih istomišljenika, najbolje govori podatak da ova grupa jedva da ima 10 odsto podrške. Narod u Srbiji 12 godina bio je u nemilosti DOS-ovske politike koja je služila isključivo za bogaćenje figura kojima se Nebojša Zelenović okružio.

Ova mala grupa kojoj pripada Nebojša Zelenović, a koja po svaku cenu nastoji da izazove nemire, svesna je da njihova politika razaranja nema šanse naspram politike izgradnje i napretka koju zastupa Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić.