Šabački tandem Zelenović i Čonjagić, „otimači tuđih odbornika“ bez stida i blama pozdravljaju osnivanje Asocijacije slobodnih odbornika Srbije?!

Milisav Petrović je prvi odbornik SNS koji je prešao “bez naknade” u redove Čonjage i Zelenka… Ovaj leđima okrenut je njegov “mentor i sponzor” Čonjagić!?

Gradonačelnik Šapca , koji glasno pozdravlja Asocijaciju slobodnih odbornika u Srbiji , pravi je majstor da zajedno sa Sovranijem Čonjagićem , ovim mačvanskim bivšim hajdukom,( u nadmetannju za penjanje uz drvo, preskakanju brvna i bacanju kamena sa ramena domogao titule harambaše), „otme tuđe odbornike i napabirči većinu“ u gradskoj Skupštini . Ovaj poslušnik Dušana Petrovića, glumi predsedavajućeg Saveza, koji je okupio sve oni koji su nekada imali vlast u Srbiji, a voleli bi da se ponovo domčaju iste. Lažno se predstavljaju kao opozicionari, a svi do jednog su bivša vlast . Mori ih samo jedna sitnica, neće narod da ih glasa, ali na vlast bi da dođu pošto-poto. Ne znaju više ni gde žive, pa su čak prozivali legalno izabranog predsednika države, da abdicira, zaboravljajući da samo kralj može da abdicira, a nikako izabrani predsednik i da preda vlast ovom čudnom savezu, koji bi se koliko sutra raspao zbog svađe oko prestola.


Nebojša Zelenović i Sovranije Čonjagić su „majstori igre za formiranje vlasti i bezočno gaženje volje građana“!?

Čonjagić je mozak svih političkih operacija u Šapcu, kako sam priča okolo,” jer je Zelenović nesposoban i sujetan”…

Izabrani su, tako što su bili na listama stranaka koje su zalegle za njih, stavile svoj autoritet, potegli u izbornoj kampanji za kandidate, predstavljajući ih kao svoje. Cela armija ljudi stajala je iza njihovog uspeha. I kada su izbori završeni, pojedini odbornici, a u Šapcu je takvih 9 komada, okrenuli su leđa svojim biračima, izbornim štabovima koji su vredno radili za njih. Najpre su onako da se kobajagi odmah ne vidi, rekli da će od sada u skupštini nastupati kao samostalni odbornici, da će zastupati kobajagi interese građana. Mic po mic, priklonili su se vladajućoj većini i sve je posle bilo lako.

Čonjagić: Čoveče, ti ništa ne kapiraš! Ne mogu još dugo da ih lažem i tražim da te podržavaju…!?

Neko je dobio novac, neko zaposlio članove svoje familije, tako je bio vuk sit i koze na broju, a stranka koja je je pojedinačno dobila najviše odbornika, SNS ostala je mimo vlasti i svojih koalicionih partnera u kampanji. To u Šapcu svi znaju , ali se samo u međusobnim pričama Šapčani spore oko toga koliko je ko dobio da izneveri volju građana?!


Za skupštinskom govornicom grmeo je Zelenović , a tome pričao i u Strazburu, kako njegovi odbornici stalno trpe pritisak i naveo primer svog nekog odbornika iz Bele Reke. Kaže Zelenović, kako je ovom navodno lično dolazio kući Veselin Šljivančanin, kojeg je nazvao ne trepnuvši osuđenim ratnim zločincem, iako to Šljivančanin nije, i navodno ga nagovarao i pritiskao da napusti jato časnih Zelenovićevih odbornika. „Potrevio“ se taj njegov odbornik, čvrstog karaktera i Šljivančanin ode neobavljenog posla i svi Zelenovićevi ostadoše na broju! Ali nikako da ispriča kako je došao do 9 tuđih odbornika?


Zna to dobro Zelenović i pomenuti harambaša Sovranije, koji na svakoj sednici lokalne skupštine tokom zasedanja budno motri na svakog odbornika. Šeta po sali, uhodi ih, posmatra i sa leđa kad ga ne vide, ali znaju da je tu. Na pauzi je tu, motri, gleda, sa kime su stali, sa kime pričaju, plaši se da mu ne odlutaju. Jedno vreme ih je postrojavao pre svake sednice i čekao u kafiću na gradskom hipodromu. Odatle ih je stražarno dovodio na sednice. Pognute glave ulazili su u salu i glasali za svaku tačku dnevnog reda, vrpoljeći se u klupama, galamili na svaku reč odbornika SNS, moleći boga, da se sednica što pre završi…


I to Šapčani znaju… I kada pročitaju kako Zelenović pozdravlja Asocijaciju slobodnih odbornika, muka ih uhvati od političkih manipulatora i prevrtljivaca kojima žele da što pre vide leđa!?


E.E.