Šabački lažni druidi „Zeleniks“ i „Petroviks“ bi da i dalje vladaju „na foru“,a nemaju čarobni napitak!? Niti su oni Gali, niti su ih opkolili Rimljani, ali im se stalno priviđaju naprednjaci…

Nebojša Zelenović ozbiljno je rešio da u sutonu svoje gradonačelničke karijere zada završni udarac svima onima koji žive malo dalje od centra Šapca. Pre izvesnog vremena, požalio se nemačkim medijima da je njegov grad galsko selo iz stripa Asteriks i Obeliks. Po “Zeleniksu”, Šabac je izgleda okružen neprijateljima, a on i druid Dušan “Petroviks” na vlasti očigledno opstaju uz pomoć magičnog napitka.

Milijardu i po dinara koštaće Šapčane šminkanje strogog centra grada. Između ostalog, planira se rekonstrukcija Karađorđeve ulice, Masarikove, Velikog parka i Trga đačkog bataljona. A sve zato da Šabac liči na Beč! Ono što “Zeleniksove” i “Petroviksove” sugrađane suštinski zanima je, kada će ulice koje su od famoznog centra grada udaljene po nekoliko stotina metara ući u sastav tog njihovog galskog sela.

Od obnarodovanja kapitalnog plana gradskih otaca, Šapčani ne mogu da dođu sebi. Na društvenim mrežama vri već nedeljama. Izdvojili smo neke od komentara:

“Ulica Hajduk Stanka, na Kamičku, nema trotoar godinama unazad, deca idu ulicom gde kola jure kao na auto-putu…da li će ikada ona doći na red???”

“Centar, prva poreska zona, ulica Pavla Jurišića Šturma, deo pored kamičke bašte čeka kanalizaciju već dobrih 40 godina, a kolovozi u susednim ulicama su urađeni tj. asfaltirani 1982.god., kasnije nije bilo ni reparacije.”

“Da li je u tom budžetu ul. dr Živka Jovanovića na Letnjikovcu kojoj niste našli rešenje za 8 godina 21. vek je a mi smo u 19. veku. Periferija za vas važi samo kad je glasanje, a sada na toj skupštini nema budžeta za naš veliki problem.”

“Kad će biti dovedena u red ulica Vase Andolije?Nema vode, nema kanalizacije, nema asfalta, nema sijalice-kakav to je grad? Samo redovno porez naplaćujete i ništa više.”

Nije mali broj Šapčana koji po društvenim mrežama ostavljaju fotografije svojih ulica iz prve gradske zone u kojima ne radi ni ulično osvetljenje, pa bauljaju u mraku “slobodarskog” Šapca.

Ako su muke gradskog stanovništva ovolike, kako li je tek onima sa seoskog područja? Naime, 42 šabačka sela nemaju vodovodnu i kanalizacionu mrežu! Javnost je nedavno bila zaprepašćena kada su čuli kako žive meštani sela Drenovac. Tamo je širenje gradske vodovodne mreže iz nepoznatih razloga zaustavljeno, pa mnogi meštani piju bunarsku vodu koja se pri visokom vodostaju reke Save meša sa fekalijama iz septičkih jama! Ovakva situacija je i u drugim mestima koja su, u glavama “galskih” vlastodržaca, daleko od “Beča”.

I dok se po centru moleriše, kinđuri, namešta i izmešta, a malo dalje gaca po mraku i fekalijama, “Zeleniksu” su pomutile razum maštarije da postane predsednik Srbije! Ali mu je “Petroviks” spočitao da pre toga mora da bude predsednik partije koju je onomad u maniru iskusnog čivijaškog druida razbucao. Šapčani, naviknuti na svakojake nepodopštine od ove dvojice,morali su da se prekrste levom i desnom… prekrste i levom i desnom.