Šabački komunalci pred štrajkom! Ne mogu više da izdrže torturu rukovodstva koje podržava gradonačelnik Zelenović… Da rade ceo dan bez naknade, bez valjane HTZ opreme, da mleko i sokove piju ćate, stopirane isplate solidarne pomoći…

Ovako više neće moći, jedinstveni su radnici JKP „Stari grad“ u nameri da konačno stanu na put samovolji i bahatosti rukovodstva koje zdušno podržava gradonačelnik Nebojša Zelenović iz samo njemu znanih razloga i potreba…

Nastavlja se represija i pritisak na radnike JKP “Stari grad”, sve u režiji Nebojše Zelenovića, a uz podršku direktorice Snežane Ćokić i rukovodioca Zorana Damjanovića – tvrde upućeniji u ovdašnja zbivanja. – Radnici se teraju da rade prekovremeno, pod plaštom uredbe i obećanjem da će biti “plaćeno po zakonu”, što naravno nije urađeno!? Radnici koji nisu mogli da izdrže 10,12 i više sati kažnjavaju se sa 20% od plate. Naravno da su od toga izuzeti miljenici Nebojše Zelenovića i Živojina Vuletića.
Pokušaj radnika da iznesu svoje nezadovoljstvo ovakvim neljudskim tretmanom uvek se završava pretnjama rukovodioca Zorana Damjanovića.
Kako antikorupcijski portal Embargo nezvanično saznaje, priprema se ukidanje putnih troškova, tvrdi se, kako nema se novca za novu HTZ opremu (stara je izuzetno lošeg kvaliteta):
Odlukom rukovodstva ukida se i kafa i čaj radnicima, a mleko i sokove koje radnici treba da piju zbog otežanih uslova rada, radnici nisu ni videli, jer ih pije rukovodstvo – tvrde naši sagovornici. – Takođe, direktorka izričito odbija isplatu solidarne pomoći, jer je to „zabranio lično“ Nebojša Zelenović!?
Radnici kažu da se sve radi kako bi se JKP “Stari grad”, uništio i obezvredio i prodao budzašto privatniku, što je, po njima, odavno plan Nebojše Zelenovića i lokalne samouprave.
I dok su radnici JKP “Stari grad” u sve lošijoj situaciji, nezadovoljni uslovima rada, izloženi maltretiranjima i pretnjama od rukovodioca, malim platama i lošim obračunom istih, neisplaćenim prekovremenim radom i solidarnom pomoći, sve glasnije komentarišu da se njihov novac troši na skupa putovanja rukovodstva, ručkove rukovodilaca na jednom šabačkom splavu i otpisivanje dugova lokalnim političarima:
Pre svega, radnici se pitaju, zašto je otpisan dug političaru Živojinu Vuletiću, kažu da je u pitanju više od 100.000 dinara!? Zašto je po istom “receptu“ otpisan i dug opštine od 22.000.000 dinara? Takođe, radnici pitaju ko je bio posrednik u prodaji lokacije JKP “Stari grad”, i zašto ga opština nije prodala direktno Lidlu?
Mnogo još odgovora traže od nadležnih radnici, ali ono što je najbitnije, više neće da ćute i neće da dozvole dalje ponižavanje i nipodoštavanje od svog rukovodstva koje zdušno podržava gradonačelnik Nebojša Zelenović.

E.E. / embargo.rs