Šabačka sodoma i gomora: Komunalci ispadaju po ulicama iz neispravnih djubretaraca!?!

Šabačke “dahije” se danima bave srpskom desnicom strahujući zbog  njihovih obećanja! S druge strane, godinama komunalce drže na ivici bede, ponižavaju i nipodoštavaju u svakom pogledu.  

A, kad se dese nesreće, brže bolje pojure da ih zataškaju, ucenjujući  mučene radnike da pred istražnim organima daju lažne iskaze i na taj način sakriju prave uzročnike koji su među njima…

Naime, pre nekoliko dana na raskrsnici Obilaznog puta i Stefana Prvovenčanog, iz popularnog djubretarca ŠA-134 IB, iz vozačeve kabine, dok je vozilo bilo u pokretu,  ispao je jedan radnik i svom silinom tresnuo o asfalt! Sve se to desilo u 8 sati izjutra, tako da je bilo mnogo očevidaca! 

Sreća u nesreći je što se nije teže povredio i što nije prilikom pada podleteo pod kamion, što bi u ovom slučaju značilo gotovo sigurnu smrt! Iz vozačeve kabine ispao je radnik, jer je brava na suvozačevim vratima bila neispravna, pa su se vrata otvorila u krivini,  dok je kamion bio u pokretu, a, radnik najbliži do njih je ispao na ulicu!? Možda se to i ne bi desilo, da u kabini, koja je inače predviđena za sedenje dva radnika pored vozača nije ih bilo ukupno četvorica!? Zašto? To niko još ne spominje, a sve ono što je kasnije usledilo, podseća na dobre stare manire šabačkih dosmanlija “ da se sve što je negativno mora zataškati, u meri u kojoj bude odlučio Don Dušan i njegovi posilni”…

Namerno spominjemo vreme nesreće, jer sve ono što je potom usledilo, liči na ono što se u ovom komunalnom preduzeću godinama dešava: Sve se “šteluje  namešta, mulja, otpisuju dugovi i potraživanja”, pa tako i nije čudo što se za šabačku javnost ovo uopšte nije tu desilo, a ponajmanje na način na koji se stvarno desila nesreća! 

Jer, prema kasnijim “očiglednim štelama i konsultacijama”, i prisilno datim izjavama aktera u šabačkoj policiji, navodno,  radnik nije ispao iz kamiona, nego se lakše povredio dok je praznio kontejner na ulici!? Nije nego? Nadležnim istražnim organima, naravno kao slučajno nije palo na pamet da malo zavire u radne prostorije komunalaca i pročešljaju poslovne knjige! 

A, da su sproveli valjanu istragu povodom ovoga slučaja, sigurno bi pronašli sledeće dokaze ovoga slučaja: Da nema uopšte radnog naloga za mesto gde se po njima desila nesreća, (na Kapitol parku kobajagi prilikom podizanja kontejnera) ? Da su tražili uvid u video nadzor i praćenje vozila, imali bi još jedan  neoborivi dokaz, da vozilo nije bilo na mestu nesreće koje je dato u lažnim iskazima u MUP-u? Video nadzor iz Kapitol parka takođe bi bio još jedan dokaz više da pomenuto vozilo uopšte tamo nije ni bilo toga jutra…I tako dalje, i tako dalje…     

Možda ovaj slučaj i ne bi bio neka posebna vest, da se ne radi o veoma teškom stanju zaposlenih u JKP “Stari Grad”, u kome traje višegodišnja radna i psihička tortura radnika?!

Zaposlenima se “ uteruje strah u kosti” neprestanim hvalisanjem rukovodstva, pa i novog direktora Premovića, “ da njima niko ništa ne može”, da su sigurni, jer “ Dušan Petrović, Zelenović i Žoja Vuletić drže ceo šabački MUP i tužilaštvo u malom džepu”, pa nema nikakvih bojazni za bilo kakve istrage!?  Najnoviji slučaj i način na koji je pokušano njegovo zvanično predstavljanje, samo je još jedan dokaz više za istinitost njihovih tvrdnji!?

E.E.