Šabac zatrpan smećem

U Šapcu danima niko ne odnosi smeće. Sela, prigradska naselja, ali i sam centar grada zatrpani su raznim otpadom, a kese pune smeća moguće je videti i u pešačkoj zoni u centru. Nesnosni smrad oseća se u celom gradu.

I dok iz JKP “Stari grad” navode da se smeće ne odnosi jer su pokvarena četiri kamiona i jer su svi radnici ovog preduzeća angažovani na saniraju posledica nevremena od pre dve nedelje, pravi razlog za ovo je nezadovoljstvo zaposlenih zbog drastičnog smanjenja plata, zbog čega su jutros zvanično stupili u štrajk.

Kako prenosi TV KCNZ rad su obustavili radnici iznošenja smeća, javne higijene, a na teren nije izašlo 11 smećara, 4 kamiona autopodizača i 3 cisterne za pranje ulica. Smeće je zatrpalo bolnički krug, zdravstvene ambulante i vrtiće.

Radnici nisu želeli javno da govore za medije o razlozima štrajka, ali su u neformalnom razgovoru sa ekipom TV KCNZ rekli da su obustavili rad zbog drastičnog smanjenja plata, izostanka solidarne pomoći, ali i straha za svoju i budućnost svojih porodica. Kako su ispričali, preduzeće sve više tone, a oni rade u nehumanim i nenormalnim uslovima.

– Zato što propadamo. Iz dana u dan sve gore i gore. Smanjena nam je plata. Četiri, pet, šest hiljada, kako kome. Celom komunalnom – navode radnici.

Direktorka JKP “Stari grad” Snežana Đokić nije želela da razgovara sa novinarima.