Šabac vri! Dosta im je laži i obmana Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića!?!

Blizu 3.000 Šapčana okupilo se u ponedeljak u 19 sati na protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Ovo je bio 100. skup građana nezadovoljnih radom lokalne vlasti koja u Šapcu nije promenjena 19 godina. Od 7. maja, kada su protesti počeli, Šapčani zahtevaju da Nebojša Zelenović zbog katastrofalnog stanja u kojem se grad nalazi, podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore. Na skupu su paljene baklje, a centrom Šapca orilo se “Dušane lopove”, “Ostavke”, “Lopovi”, “Zabela Zeleni”, ali i “Aco Srbine”.

Okupljenim sugrađanima obratili su se najviši funkcioneri šabačkih naprednjaka i to poverenici GO SNS dr Aleksandar Pajić, Radivoj Mićić, dr Boban Birmančević, koji je i narodni poslanik u republičkoj Skupštini i Blaža Knežević, narodni poslanik.

Oni su istakli da aktuelna gradska vlast skoro 20 godina laže svoje sugrađane, da su za vreme svoje vlasti uništili sve što se u gradu može unistiti i da sve rade zarad ličnog bogaćenja. U isto vreme, u 42 šabačka sela ne postoji ni metar vodovodne i kanalizacione mreže.

Kako je jubilarnom 100. protestu rečeno, Šapčani nikada neće zaboraviti šta su Nebojša Zelenović i Dušan Petrović, njegov mentor, učinili u Šapcu i koliko su ga upropastili i unazadili. Šabac zaslužuje bolje, a to će se ostvariti već na proleće naredne godine na izborima.

Kako je naglasio dr Aleksandar Pajić, aktuelna lokalna vlast 20 godina je samo davala obećanja i ništa nisu uradili za Šabac. Za to vreme 42 sela nemaju ni vodu ni kanalizaciju. Pajić je naveo da su ovdašnji vlastodršci za godinu i po dana iz vlasništva grada izgubili 72 stana i niko ne sme iz Gradske uprave da izađe i kaže gde je imovina građana Šapca.

– Oni peru novac na najrazličitije načine: asfaltiraju već asfaltirano, grade već izgrađeno. Da su imali i časti i morala celo rukovodstvo grada Šapca moralo je do sada da podnese ostavke. Nebojša Zelenović ide po prelepoj Zapadnoj Srbiji i lepi sličice na saobraćajne znakove govoreći da će bojkotovati izbore, a jedino u svom gradu on nije rekao da ne izlazi na izbore i da su izbori nešto što ne treba da bude. Njegov koalicioni partner Dragan Đilas je rekao da se oni nadaju da mogu da dobiju dve opštine Beograd i Paraćin, ali za Šabac nisu sigurni. Đilase mi ti poručujemo Šabac je sigurno Srpske napredne stranke u narednom periodu – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Radivoj Mićić se osvrnuo na to da je aktuelna gradska vlast čim se ustoličila, ušla u sve šabačke društvene firme, uzurpirali ih i za 10 godina u potpunosti devastirali i uništili.

– Privredu koja je bila deseta u bivšoj Jugoslaviji i peta u Srbiji da za svega 10 godina upropaste, devastiraju, rasprodaju, a novac od toga nestao je netragom. U jednom momentu 20.000 ljudi je bilo na birou za nezaposlene. To je brojka koja u istoriji nije bila u ovom gradu. Kako su radili najbolje pokazuje da je u poslednjih pet godina država morala dva puta direktno da interveniše da spase ovaj grad. Prvi put kada je 2014. godine zbog poplava Šabac bio ugrožen. Drugi put kada je država morala da spašava ovaj grad bilo je kada je bio na ivici socijalnog kolapsa, kada je nezaposlenost bila takva da su pretili socijalni nemiri. Tada je na inicijativu predsednika države Aleksandra Vučića došla kompanija “Jazaki” i za nepune tri godine zaposlila 3.500 radnika. To je državni uspeh. To je od propasti sačuvalo ovaj grad – naglasio je Radivoj Mićić.

Narodni poslanik Blaža Knežević rekao je da je trenutni gradonačelnik Zelenović na izborima koji su održani 2016. godine nelegitimno izabran i to tako što je kupovao glasove, a potom i odbornike koje je pozapošljavao po gradskim javnim preduzećima. Gradonačelnik Šapca ovih dana luta po Srbiji i da udara na imovinu građana posebno u Beogradu.

– Svi njegovi mentori i politički učitelji 2000. godine tako su isto uradili kada su pustošili i palili Beograd, zapalili Dom Narodne Skupštine, što nijedan okupator nije uradio. U svim gradovima tadašnji DOS formirali su krizne štabove i sa tim kriznim štabovima izvršili najgoru torturu nad svojim građanima. Hapsili su ih, privodili, terali sa posla i svašta su radili samo zato što su politički neistomišljenici. Tadašnja demokratska vlast 2001. godine pušta iz zatvora šiptarske teroriste koji, čim su otišli, obukli su uniforme terorističke OVK i pravili egzodus nad Srbina na KiM, a onda 2004. godine dogodio se pogrom na KiM koji su učinili isti oni koje je iz zatvora pustila DS. Svi se sećamo reforme pravosuđa kada je 860 sudija preko noći ostalo bez posla samo zato što nisu hteli da sude onako kako im DS zapovedala. Ono što je zabilo nož u srce srpskog narodu, a što nije interesovako tadašnju vlast to je 2008. godine proglašenje tzv. države “Kosova”. Tada vlast apsolutno nije reagovala. Boris Tadić je pobegao preko granice i otišao u Rumuniju – podsetio je Blaža Knežević.

Kako je dr Boban Birmančević istakao, kada nešto obećaju Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, to je sigurno laž i to sigurno neće biti. A kada nešto obeća Aleksandar Vučić i SNS, to će da bude, jer je to budućnost Srbije, to su rezultati, to su nova radna mesta, to su nove investicije, nove škole, hale, novi putevi…

– Obećavali su autoput od Rume do Šapca od Drugog svetskog rata. Svi su obećavali i lagali. Ali Aleksandar Vučić je rekao da će Ruma i Šabac dobiti autoput, da će preko reke Save kod Šapca biti novi most, da će raditi brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice. Dosta je bilo Dušana Petrović, Nemanje Pajića, Sovranina Čonjagića, Nebojše Zelenovića. Dosta je bilo lopova i lažova. Nikada nećemo zaboraviti šta je sve Dušan Petrović uradio, šta je upropastio i koliko je unazadio i Šabac i Srbiju. Oni su lopovi, a lopovi će kad-tad završiti tamo gde i je mestio. Ono što očekujemo su lokalni i republički izbori. SNS će izaći na izbore, kao što izlazi na svake izbore, i pobedićemo ih. Pobedićemo ih olovkama. Ne tražimo da nam neko da vlast i da nas neko postavi. Jedini ko može da postavi SNS i jedini kojima polažemo račune su upravo građani i oni će na sledećim izborima dati veliku nulu Dušanu Petroviću, Nebojši Zelenoviću, Sovraniju Čonjagiću i svima onima koju su lagali i koji ništa nisu uradili – rekao je dr Boban Birmančević.