Šabac: U Jevremovcu danas otvorena ambulanta

Gradonačelnik Šapca,  dr Aleksandar Pajić,  danas je u Jevremovcu prisustvovao otvaranju ambulante Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić”,  koja je iz stare zgrade premeštena u novi objekat,  u kojem će biti dve opremljene ordinacije. Gradonačelnik Pajić istakao je da će ovo dosta značiti meštanima Jevremovca, jer će sada imati uslove za medicinske preglede dostojne 21. veka.

,,U Jevremovcu u ambulanti ima 2100 kartona odraslog stanovništva starijeg od 18 godina. Zdravlje naših sugrađana je na prvom mestu i zato je bitno da imamo sve uslove za njihovo lečenje. U ovoj godini ćemo početi sa rekonstrukcijom prostora u kom je bila ambulanta kako bi prostor dobio novu namenu i zadovoljio potrebe velikog broja dece i ostalih meštana Jevremovca. Uskoro ćemo, u saradnji sa državom, početi i sa realizacijom Projekta rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice i Doma zdravlja kojim će Šabac dobiti moderan zdravstveni centar. Na taj način ćemo omogućiti savremen i stabilan zdravstveni sistem u našem gradu”, rekao je Pajić. Pajić je podsetio da su  u Jevremovcu, uz pomoć države, asfaltirane i dve ulice – ulica Andrije Glišića i Cerska ulica, u dužini od 2,1 kilometar.

,,Vrednost ovih radova iznosila je 18,5 miliona dinara. Osim pomenutih ulica, urađen je i put Maovi-Jevremovac u dužini od 2,4 kilometra, kao i sokak ka groblju u dužini od 200 metara. Obećali smo meštanima i da ćemo uraditi nastavak ulice Andrija Glišića, koja nije imala asfalt, u dužini od 700 metara i to obećanje smo ispunili u roku od mesec dana. Bitno nam je da ulažemo kako u razvoj grada, tako i u razvoj prigradskih mesta i sela. Ovo je tek početak. Hvala našim sugrađanima na strpljenju. Svi imaju jednaka prava, a mi smo tu da ispunimo šta smo obećali i da od Šapca stvorimo moderan Grad budućnosti”, istakao  je Pajić.

Nova zdravstvena ambulanta u Jevremovcu sagrađena je po evropskim standardima, duplo veće kvadrature u odnosu na prethodnu koja je imala 54 metra kvadratna.

,,Ambulanta ima prilaz za invalide, ima dva toaleta, dve ordinacije, veliku, prostranu čekaonicu. U ovoj ambulanti se leči 2100 pacijenata, a očekujemo i veći broj. Na dnevnom nivou bilo je od 40 do 50 pregleda, a ako se broj pregleda bude povećavao, mi ćemo planirati još jednog lekara za rad u ovoj ambulanti u narednom periodu kada prođe korona. Na ovaj način obezbedićemo bržu, kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu i omogućiti da meštani MZ Jevremovac budu zadovoljni, a nova ambulanta će sigurno motivisati i zaposlene da rade još efikasnije”, rekla je dr Stanković.

Dejan Adamović, predsednik MZ Jevremovac, istakao je da će nova ambulanta dosta značiti meštanima Jevremovca jer je stara ambulanta bila neuslovna za rad.