Rukovodstvo opštine Mali Zvornik pružilo punu podršku kampanji „Budućnost Srbije“ i najoštrije osudilo nasilne proteste opozicije

U Malom Zvorniku u sredu, 10. aprila, održan je sastanak najužeg opštinskog rukovodstva sa direktorima i rukovodiocima ustanova i javnih preduzeća sa područja opštine. Na sastanku je najoštrije osuđen način na koji opozicija u Srbiji izražava neslaganje sa politikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i data puna podrška kampanji „Budućnost Srbije“.

Zaključeno je da je politika koju vodi aktuelno državno rukovodstvo jedini pravi put za Srbiju, jer vodi ka oporavku, razvoju i napretku zemlje, a da je zatvaranje fabrika, kao i nasilje, koje čelnici tzv. „Saveza za Srbiju“ svakodnevno demonstriraju, prošlost kojoj nema mesta u pristojnoj Srbiji. Sa ovog sastanka poručeno je da svaki građanin Srbije ima pravo i može da izrazi svoje mišljenje, slaganje ili ne slaganje sa nečim, da su protesti u Srbiji dozvoljeni, ali da je nedopustivo da budu nasilni i da bilo koga ugrožavaju.


Predsednik opštine Zoran Jevtić apelovao je na sve koji protestuju da to čine mirno i dostojanstveno, uvažavajući, a ne terorišući, one koji ne dele njihovo mišljenje. On je pozvao okupljene direktore ustanova sa područja opštine Mali Zvornik, među kojima je bilo i onih koji ne podržavaju aktuelnu vlast u državi, da učine to isto, da osude nasilje i pozovu učesnike protesta na toleranciju, da se upad na RTS, uz unošenje motorne testere i pretnje zaposlenima, nikada više u Srbiji ne dogodi.


Prisutne na sastanku Jevtić je podsetio na najznačajnije rezultate rada u Srbiji, ostvarene na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kao i na sve ono što je u protekle tri godine u Malom Zvorniku urađeno uz podršku države, istakavši da je u ovom periodu u opštini postignuto najviše od njenog osnivanja.
Kao najznačajnije rezultate u Malom Zvorniku, ostvarene uz podršku Republike Srbije i predsednika Vučića, on je naveo obnovu putne infrastrukture, prvenstveno državnog puta kroz opštinu, koju je Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva, sprovela od 2016. do 2018. godine, dodajući da je to ujedno bila prva obnova ove važne saobraćajnice od njene izgradnje, sedamdesetih godina prošlog veka, te da pre toga nije bilo značajnijih ulaganja u njeno uređenje.


Jevtić je istakao da je obnova državnog puta omogućila bolju povezanost opštine sa susednim mestima i većim gradskim centrima, te doprinela povećanju prometa roba i usluga i da će se efekti tog projekta tek videti, kroz oživljavanje celokupne privrede, posebno turizma, male privrede, ali i svih ostalih privrednih grana, jer će bolja saobraćajna komunikacija podstaći ubrzani razvoj opštine.


Od ostalih značajnih rezultata na planu poboljšanja lokalne infrastrukture, on je naveo aktuelnu revitalizaciju hidroelektrane „Zvornik“, prvu nakon izgradnje objekta pre više od šest decenija, sanaciju velikog klizišta u centru Malog Zvornika, obnovu mostova na rekama, predstojeću obnovu starog železnog mosta na Drini, za koju je država izdvojila 600.000 evra, dogradnju i obnovu biblioteke, uređenje Doma zdravlja i ambulanti, školskih i drugih javnih objekata na području opštine, sanaciju niskonaponske mreže, atarskih puteva, obnovu Podzemnog grada Krađorđevića, kao i neke od projekata koji predstoje, izgradnju toplane na biomasu, uređenje dečjih igrališta u mesnim zajednicama, te izradu turističke signalizacije u opštini.

Prema njegovim rečima, država je u Malom Zvorniku, kroz različite projekte i programe podrške, ulagala i u nabavku komunalne i druge opreme i sredstava značajnih za funkcionisanje lokalne zajednice, naučno istraživačke aktivnosti, ekološke akcije, kulturu, sport i druge oblasti.
Na sastanku je istaknuto da posebno značajnu podršku države predstavlja rad na stvaranju uslova za privlačenje investicija i dovođenju stranih investitora u opštinu, te da je najznačajniji rezultat rada na tom planu predstojeće otvaranje fabrike tekstila u Malom Zvorniku, koja će zaposliti 500 radnika, do kraja tekuće godine 200, a do isteka 2020. godine još 300 radnika.


Ljiljana Ristanović