Reagovanje: Mali čovek, još manji političar… Nebojša Zelenović!?!

Dobro veče Komandante…

Komandante Nebojša, nisi se par dana oglašavao, i moram priznati da sam se pomalo i zabrinuo.

Izgleda da su Lozničani prestali da stežu obruč oko Tvog Grada, razbucao si i zli Naprednjački kartel u srcu slobodarskog Šapca, ali izgleda da je Dušan i dalje Tobom nezadovoljan. Kažu ljudi koji Te dobro znaju, da si i sam sobom nezadovoljan. Sve Ti je tako blizu, a tako daleko.

Tvoj mentor Dušan kada se naljuti zbog Tvojih neuspešnih medijskih performanasa, svima je poznato, i ranije je znao da bude jako grub (sećaš se kada Te kinjio zbog Ane Brnabić), ali izgleda da je nakon Tvoje naporne borbe za očuvanje zdravlja naših sugrađana rešio da Ti dozvoli da se odmoriš od konferencija za novinare.
Našao si konačno vreme za Sebe, čuo si da je Biblioteka Tvoja otvorena, pa si rešio kao veliki zaljubljenik pisane reči (nadam se da ne čitaš Mein Kampf, to je ipak literatura za igrače ranga Dragana Đilasa), da prošetaš do Nje. Tu su se nekim čudom našle kamere, i jako fini novinari koje si Ti eto onako hteo da podsetiš da je Tvoj Šabac jedini grad u Srbiji koji izdvaja čak 7% novca iz lokalnog budžeta isključivo za kulturu.

Ti si Svetionik slobode Komandante, pa se cela slobodarska Srbija slila u Tvoj grad da se zaštiti od zlih Naprednjaka (onih što šire zarazu).
Pa si tako zaštitio Nelu iz Subotice, i postavio je da bude direktor Muzeja Tvog. Zaštitio si i Minju iz Beograda, i postavio je da bude direktor Pozorišta Tvog.

Kakav si Ti domaćin Komandante…

Em si ih zaštitio od sila zla, em ih svakodnevno voziš od Svetionika do njihovih domova, da im nostalgija ne bi sputala njihov umetnički duh, em si ih postavio da budu direktori, jer u Šapcu nema takvih duša i takvih umetničkih veličina. Nekako ćeš već naći neku takvu dušu i za Biblioteku Tvoju, recimo iz Niša. A niko nije imao takvu dušu kao čuveni „glumac“ Prodanović – odglumio je ulogu direktora Vodovoda, pa direktora Toplane

Svi su videli kakvu dušu On ima.

Komandante, na stranu šala.

Ovo su ozbiljna vremena, a mi smo ozbiljni i odgovorni ljudi.

Prošlo je vreme tvojih predstava, i lutkarskog Pozorišta velikog režisera Dušana Petrovića.

Šabac Šapčanima, neka Subotičana, Beograđana, Nišlija, Vojvođana, njihovim lokalnim samoupravama.

Neka nama naših novaca Komandante.

Dok platiš njih i njihove apanaže, dok pozapošljavaš razne Bingulce, Gačiće i ostale partijske poslušnike, koliko novaca građana Šapca ostane za projekte iz kulture?!

E moj Komandante…

Posle Tebe će ostati ona legendarna rečenica Bate Stojkovića: „Voleli smo ga, al’ je lagao…“.

Mačvanski Info / Embargo / Foto: Embargo