Rađevina puna volontera, spremni da pruže pomoć u borbi protiv virusa korona

Dobrovoljcima u Opštini Krupanj nije potreban poziv, sami se javili.

Volonterima u Rađevini nije bio potreban poziv, jer su se sami javili i stavili svoje usluge na raspolaganje nadležnima, u uslovima teške bitke protiv opakog virusa.

U Rađevini je, kao od šale, organizovana velika mreža volontera, koji, svakodnevno i neumorno, pružaju pomoć najugroženijima, bez obzira na to u kom su delu Rađevine, pa kad su u pitanju i najveće zabiti.

Vesna Marjanović, zamenica predsednika Opštine Krupanj, rukovodi i daje valjan „ton“ akcijama volontera. Mreža volonetra, na raspolaganju za nabavku lekova, namirnica i drugih potrepština, stalno se širi.

Ponosna sam na naše volontere, koji zaista stižu ne u svaku mesnu zajednicu, već i u svaki zaselak i sokak gde je potrebno – kaže Vesna Marjanović. – Dosta sugrađana javlja se u naš centar za volontersku pomoć u robi, prevozu i za druge potrebe. Zajedno sa volonterima i čelnicima mesnih zajednicima, složno, koordinirano i posvećeno stižemo gde god zatreba. Za nas nema prepreka.

DOSTUPNI NON-STOP

Volonteri su najviše od pomoći penzionerima, starim i onim u samoizolaciji. Broj telefona za angažovanje volontera je 064 851 65 62, koji je dostupan 24 časa.

Mačvanski Info / Novosti