Protest protiv Zelenovića, 55. dan: Nebojša Zelenoviću, ti si već na putu za odsluženje zatvorske kazne za sve što si uradio ovim građanima i zbog para koje si potrošio

U Šapcu je održan 55. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i aktuelne gradske vlasti. Šapčani nezadovoljni politikom koju blizu 20 godina vode kadrovi nekadašnjeg DOS-a, okupili su se ispred zgrade Gradske uprave odakle su ponovo uputili zahtev rukovodstvu da pod hitno podnesu ostavke i raspišu vanredne lokalne izbore.

Sugrađanima na protestu obratili su se Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Šapcu i Tanja Mitrović, poverenica Unije žena GO SNS Šabac.

Miloje Dragojević prozvao je funkcionere aktuelne šabačke vlasti da umesto da rešavaju lokalne, oni rešavaju državne probleme i da na taj način pokušavaju da prikupe političke poene.

– Nebojša Zelenoviću, ti si već na putu za odsluženje zatvorske kazne za sve što si uradio ovim građanima i zbog para koje si potrošio. Ti ideš na čelu, a onda ko je za tobom najviše proneverio para – rekao je Miloje Dragojević.

Tanja Mitrović se u ime Unije žena šabačkih naprednjaka osvrnula na konstantne uvrede, ali i fizičko nasilje koje žene drugog političkom mišljenja dobijaju od aktivista i članova “Saveza za Srbiju” čiji je jedan od lidera Nebojša Zelenović.

– Junaci Boška Obradovića, onog kvazipatriote čiji su sledbenici pesničili novinarke čije im se izveštavanje ne sviđa, fizički su napali ženu koja ne pripada njihovoj političkoj opciji. Ništa bolje nije prošla ni supruga našeg aktiviste, ovde u Šapcu, koju su onako “junački” kako samo to oni mogu, u mraku zaskočili Zelenovićevi aktivisti i zapretili da ako misli da se njoj i njenoj deci ništa loše ne dogodi, da se njen suprug mora politički smiriti. Potom je još jedan drugar našeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića pozivao na silovanje premijerke Brnabić. I to da se učini u direktnom televizijskom prenosu. A njihov zajednički politički saborac je predsednicu Skupštine Maju Gojković nazivao u više navrata fuksom. Pretukli su u Lučanima aktivistkinju Srpske napredne stranke.Ova žena ima 64 godine! A napadi na aktivistkinje SNS-a od strane članova Đilasovog, Obradovićevog, Jeremićevog i Zelenovićevog “Saveza za Srbiju”, postali su svakodnevni. I to je za njih normalno! Jer “Savez za Srbiju” svoju muškost meri po tome koliko će snažno da udari na žene koje se nisu priklonile njihovoj sekti – istakla je Tanja Mitrović.