Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića 56. put: Gradonačelnik je slagao građane kao što laže za kanalizaciju, za asfaltiranje, za toplanu za biomasu, za podzemnu i nadzemnu garažu. Oni 20 godina samo lažu

Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića održan je u ovom gradu 56. put, a Šapčani nezadovoljni aktuelnom gradskom vlašću ponovo su uputili zahtev da Zelenović pod hitno podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica GO SNS Šabac istakao je da građani na ovim protestima neće odustati od zahteva za ostavke. Kako je istakao, ako Zelenović sme on će raspisati izbore, a ako ne sme biće počišćen na proleće.

– Svaka njihova odluka je laž. Gradonačelnik je slagao građane kao što laže za kanalizaciju, za asfaltiranje, za toplanu za biomasu, za podzemnu i nadzemnu garažu. Oni 20 godina samo lažu. Građanima je toga preko glave – rekao je Saša Maksimović.

Anđelka Marković, poverenica Saveta MZ “Donji šor” osvrnula se na najnoviji napad od strane pripadnika “Saveza za Srbiju” usmeren protiv žena koje ne pripadaju njihovoj političkoj opciji.

– Ponašanje lidera “Saveza za Srbiju” sa gospodinom Zelenovićem, prešlo je svaku granicu pristojnog, ljudskog i civilizacijskog ponašanja. Napad na Biljanu Popović Ivković usledio je samo zato što je ona pitala odakle tim ljudima toliki novac na računu – rekla je Anđelka Marković.

Nakon govora, održana je protestna šetnja do Međuopštinskog istorijskog arhiva. U ovoj ustanovi smešten je kabinet gradonačelnika, kao i kancelarija narodnog poslanika Dušana Petrovića kojeg u ovom gradu smatraju glavnim krivcem za lošu situaciju u Šapcu.