Prolupao!? To samo Nebojši Zelenoviću može pasti na pamet: Zapretio, da će zbog njega Šabac ostati neokićen pred novogodišnje i božićne praznike!?!

Šapčani se pitaju, da li će im poput „dobrih starih“ komunista, koji su zabranjivali slavljenje Božića, zabraniti i slavljenje dočeka Nove godine?!
Zbog činjenice da je samo sedam gradova i opština u Srbiji opoziciono, i navodnih pritisaka koje trpe od republičke vlasti, Zelenović je izjavio da „ozbiljno razmišljamo da ove godine u znak protesta ne kitimo grad“!?
Svakom ko ima ambicije da ozbiljno razmišlja o svojim postupcima, ovako nešto ne bi palo na pamet, ali Šabac je po svemu sudeći jedan veoma veoma neobičan grad. I pošto je gradonačelnik uvređen i nije mu do slavlja, zašto ne bi ceo grad bio u koroti? Grad bez jelke u centru, bez lampiona, baš je kul i svetski nekako, proevropski i proamerički. I tamo političari kad imaju nekih problema, reše da to isto urade? Decu bi to silno obradovalo. Ne bi pitali roditelje zašto grad ne sija za Novu godinu. Razumeli bi oni jade političara.
– Ne bi nas iznenadilo i da nam zabrani da proslavljamo Novu godinu. Kao „dobri stari“ komunisti koji su zabranjivali da se slavi Božić, tako bi i on mogao da ne zabrani da slavimo doček Nove godine. Ovakva skandalozna izjava samo je dokaz da više ne zna šta da radi, jer se bliži trenutak istine!? – kaže nam naš sagovornik.
Pošto je već iscrpeo sve mogućnosti da skrene pažnju od pravih problema sa kojim se ovaj grad suočava, Zelenović i trust mozgova oko njega, smislili su stvarno glupost koja pristojnim ljudima ne bi ni pala na pamet.
Odakle ideja da ceo Šabac treba da podeli sa njim njegove probleme? Zašto ih maltretira i za Novu godinu? Priča oko toga, da neko pokušava da ga smeni, da prekomponuje vlast, da ga osudi, zbog čega je išao u Strazbur da se žali nikome, ili kako on kaže „ da odbrani državu“, postaje bljutava i otužna, verovatno i njemu samom!?
U vreme kada obeležavamo vek od završetka Prvog svetskog rata, nije naučio od srpskih heroja, kako se brani država, muški hrabro, a ne tužakanjima na seminarima i panelima „evropskih mesnih zajednica“…
Sad hoće, zarad jevtinih političkih poena i napisa u medijima, da kazni ceo grad. Doduše to i nije njegov grad, jer je za njega glasala tek „šaka građana“, pa sada hoće da se sveti ostalima… Može da maše oslobađajućom sudskom presudom koliko hoće i da „plače“ kako nije njegovo da zna kako je iz budžeta potrošeno 5 miliona evra – Šapčani znaju šta je istina. Što će se, nadamo se, dokazati u nekom drugom sudu, izvan domašaja „ velikog Dona“…