Predsednik opštine Mali Zvornik upozorio građane na pojačanu opasnost od širenja virusa Korona i aplelovao na sve da budu maksimalno oprezni i poštuju mere prevencije

Na području opštine Mali Zvornik u protekla 24 časa evidentirano je troje obolelih od Kovida – 19, od ukupno 6 pacijenata testiranih u Domu zdravlja na virus Korona, što je, sa slučajem registrovanim u prošloj sedmici, ukupno četvoro zaraženih, usled novog talasa epidemije.

Povodom statistike koja ukazuje na pogoršanje epidemiološke situacije na području malozvorničke opštine, predsednik Zoran Jevtić, koji je i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, upozorio je građane na pojačanu opasnost od širenja virusa Korona, usled novog, trećeg talasa epidemije u Srbiji, i aplelovao na sve da budu maksimalno oprezni i poštuju mere prevencije.

„Troje zaraženih od šestoro testiranih na virus Korona ili 50 posto inficiranih od broja pregledanih u toku jednog dana je trend koji veoma zabrinjava i iziskuje da preduzmemo sve što možemo da se širenje epidemije zauzda. Neophodno je da trenutnu situaciju shvatimo veoma ozbiljno i u potpunosti i bez izuzetka poštujemo mere koje je donela Vlada Republike Srbije, u cilju suzbijanja novog talasa epidemije“, rekao je Jevtić.

On je saopštio da će opštinske inspekcijske službe, zajedno sa republičkim inspekcijskim službama, intenzivirati kontrolu primene i poštovanja preventivnih protivepidemijskih mera na području opštine Mali Zvornik i sankcionisati sve one koji ne poštuju propisane mere.

Mačvanski Info / Ljiljana Ristanović

Akcebet
- Restbet - Trendbet