Praznična darivanja humanih Šapčana

I ovog Božića, aktivisti Fonda „Humano srce Šapca“ pobrinuli su se da nijedna trpeza ne ostane prazna. Uz pomoć donatora, peku se pečenice za siromašne, a najmlađima je podeljeno 350 paketića. Od Božića do Božića mnogo su i gradili.

Kuća pod nazivom „Predah smeštaj za decu sa autizmom“, jedna je od stotinu izgrađenih ili renoviranih iz Fonda „Humano srce Šapca“. U njoj su četiri apartmana, kuhinja i dnevni boravak gde će roditelji moći da ostave decu da bi se odmorili ili završili obaveze. Radovi su završeni, čekaju se dozvole za priključenje struje a prvi korisnici na proleće.

„Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada. Zahvaljujući visokom stepenu zajedništva i pomoći, ova kuća je napravljena u saradnji sa našom Šabačkom eparhijom, našom crkvom od koje smo dobili plac od 50 ari, napravili donatorsko veče, stali su svi ljudi iza nas, tako smo napravili objekat“, priča Ružica Popović iz Fonda „Humano srce Šapca“.

Fondacija čitave godine daruje siromašnim Šapčanima pakete hrane, novac za stipendije đacima, karte za prevoz, ogrev, lekove. Ovaj Fond ima i smeštaj za beskućnike i svratište za decu sa ulice, koja tu mogu da se ogreju i ručaju. Od nedavno, pomažu im i mesne zajednice a uvećava se i broj humanih privrednika koji kažu da „Humano srce“ ne rešava samo trenutne nedaće.

„Da pomognu dugoročno, da pomognu ljudima da se snađu u životu, da pronađu posao, da izađe iz svojih problema, da pomognu u školovanju dece i ta pomoć individualna, ljudska nas je privukla u Fondaciju“,kaže Milena Srećković iz firme SET Šabac.

Ruža Popović se stara i da se ne zaborave šabački zadužbinari, kao što je Stana Milanović kao i najstariji, usamljeni sugrđani za koje organizuje druženja.

„Da bi se radio ovaj human posao, morate voleti ljude, morate osluškivati njihove probleme, uvek imati ideju da im pomognete. Čestitala bih svim hrišćanima Božić sa porukom:“Menjajmo navike, odreknimo se nekih zadovoljstava, uživajmo u malim stvarima, učestvujmo u velikim poduhvatima“, poručuje Ružica Popović iz Fonda „Humano srce Šapca“.

Niko ne sme biti zaboravljen, poručuje humana Šapčanka, koja je najradosnija kad ugleda dečiji osmeh.

Macvanski.info / rts.rs / Foto: humano-srce.com